Fabrica lui Roman Abramovic din Rusia, sabotată de partizani? Oligarhul e un apropiat al lui Vladimir Putin  

Roman Abramovici Evraz ZSMK Novokuznetsk incendiu oligarh rus Vladimir Putin Stiri N-a cumparat NICIO loja la meciurile lui Chelsea tot sezonul! Anunt incredibil despre Abramovici
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Septembrie 2022, 19:18
Data actualizarii: Marti 27 Septembrie 2022, 19:19

Fostul patron al lui Chelsea fusese sancționat de țările occidentale pentru că fabrica sa era esențială pentru producția de tancuri rusești.
 

Combinatul siderurgic Evraz ZSMK din Novokuznetsk, situat în Regiunea Kemerovo din sud-vestul Siberiei, a ars din temelii, după ce o defecțiune la instalația electrică ar fi aprins clădirea, după cum au raportat autoritățile. Însă, pe rețele de socializare au apărut speculații că importantul punct industrial ar fi fost sabotat de partizani ruși, care nu sunt de acord cu continuarea agresiunii ruse din Ucraina.

Fabrica producea oțelul din care se fac tancurile rusești

Uriașa fabrică, care avea 11.500 de angajați, era cel mai mare producător de tehnică feroviară și singurul producător de șine de tramvai din Rusia, iar de curând se speculase că ar fi putut începe să producă tancuri și blindate pe scară largă, necesare armatei ruse în războiul din Ucraina. Încă din luna martie 2022, oligargul a fost inclus pe lista cetățenilor ruși sancționați de țările occidentale, pentru că una dintre companiile sale, Evraz, ar fi furnizat oțelul din care se fabricau tancurile și vehiculele militare trimise în Ucraina.

  • N-a cumparat NICIO loja la meciurile lui Chelsea tot sezonul! Anunt incredibil despre Abramovici

Abramovici este unul dintre principalii acționari ai Evraz

Oligarhul rus Roman Abramovici este unul dintre principalii acționari ai Evraz. Acesta este unul dintre apropiații lui Vladimir Putin și are o avere estimată la 15 miliarde de euro, din care bunuri și depozite de aproximativ 4.5 miliarde de euro au fost blocate de justiția din Marea Britanie, la începutul acestui an, după atacarea Ucrainei de către armata rusă.

De asemenea, Abramovici a fost forțat să vândă clubul de fotbal Chelsea Londra, pe care îl cumpărase pentru 140 de milioane de lire sterline, în 2003, și în care investise, de-a lungul timpului, peste 1 miliard de lire sterline. Chelsea a ajuns la omul de afaceri american Todd Boehly, care a plătit 2.5 miliarde de lire sterline și a promis investiții de 1.75 miliarde de lire sterline.

Sub conducerea și cu ajutorul investițiilor uriașe ale lui Abramovici, Chelsea a cucerit două trofee Champions League, două Europa League, o Supercupă a Europei, o FIFA Club World Cup, cinci titluri de campioană în Premier League, cinci FA Cup, trei EFL Cup și două Charity Shield.

Foto - Getty Images

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!