Roman Abramovici schimbă taberele! Mesajul pe care magnatul rus al lui Chelsea i l-a transmis lui Zelenski

Roman Abramovici Război în Ucraina Volodimir Zelenski Stiri Roman Abramovich
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Martie 2022, 16:51
Data actualizarii: Luni 28 Martie 2022, 16:57

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a dezvăluit discuția pe care a avut-o cu oligarhul rus Roman Abramovici.

Cunoscut în presa internațională și drept „portofelul lui Putin”, Abramovici pare acum interesat să schimbe taberele pentru a-și pune la adăpost averea.

Abramovici vrea să-i ajute pe ucraineni

Președintele Ucrainei a anunțat că a purtat o discuție cu acesta în care miliardarul rus s-a oferit să vină în sprijinul ucrainenilor afectați de războiul declanșat de Putin.

„Am primit semnale de la el şi de la alţi câţiva oameni de afaceri, care ne propuneau: <<putem ajuta într-un fel sau altul, putem face ceva>>”, a spus preşedintele Ucrainei.

Zelenski a mai susținut că și alți oameni de afaceri din Federația Rusă s-au oferit să ajute Ucraina.

„Unii au spus că sunt gata să ajute la reconstruirea ţării după război."Suntem pregătiţi să ne transferăm afacerile în Ucraina, locuim în Anglia sau undeva în Elveţia, ne dorim. Dar ce putem face pentru a nu mai figura pe lista sancţiunilor?”, a spus Volodimir Zelenski.

Preşedintele Zelenski, dispus să le ofere protecție tuturor oamenilor de afaceri din Rusia care vor sprijini Ucraina în războiul declanșat pe teritoriul țării vecine pe 24 februarie.

Potrivit Wall Street Journal, Volodimir Zelenski i-ar fi cerut miercuri lui Joe Biden să nu-l sancţioneze pe Roman Abramovici, apreciind că oligarhul ar putea juca un rol în negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!