Chelsea poate fi exclusă din Premier League, dacă nu este vândută rapid și fără pretenții de Ambramovici! 

Chelsea excludere premier league Roman Abramovici Sanctiuni Chelsea vanzare club Anglia Chelsea
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Mai 2022, 14:08
Data actualizarii: Miercuri 04 Mai 2022, 14:21
Guvernul nu îi va permite oligarhului rus recuperarea împrumuturilor acordate clubului, iar vânzarea ar putea intra în impas și Chelsea poate fi exclusă din ediția viitoare a Premier League. 

Miliardarul american Todd Boehly, cel care deține acțiuni la cluburile Los Angeles Lakers (baschet), Los Angeles Dodgers (baseball), Los Angeles Sparks (WNBA) și DraftKings (fantasy sports), este favorit în cursa de achiziționa deținătoarea en titre a Champions League, deși Sir Jim Ratcliffe a făcut o ultimă ofertă de 4.25 miliarde de lire sterline. 

Tranzacția este considerată aproape finalizată, dar ar putea intra rapid în impas. Guvernul britanic a trasmis că nu va permite ca Roman Abramovici, actualul patron și oligarh sancționat de Londra după izbucnirea războiului din Ucraina, fiind considerat un apropiat al Kremlinului și a lui Vladimir Putin, să primească vreun ban în urma vânzării. Deși clubul ar urma să fie vândut pentru 4-4.5 miliarde de lire sterline, rusul preconiza ca va putea încasa aproximativ 1.6 miliarde de lire sterline, sumă ce figurează în contabilitate ca împrumuturi personale către Chelsea. 

Inițial, Abramovici promisese că va renunța la recuperarea acestei datorii, deși făcuse eforturi juridice și lobby politic pentru a recupera suma, dar acum guvernul britanic a transmis clar că nu va permite niciun transfer bancar între Fordstam Ltd, compania care deține în acte acțiunile clubului de fotbal, și Camberley International Investment, o firmă înregistrată în Insula Jersey, considerat unul dintre puținele paradisuri fiscale din Europa, care ar avea legături cu Roman Ambramovici și anturajul său. La jumătatea lunii aprilie, oligarhului i-au fost blocate active în valoare de şapte miliarde de dolari în Insula Jersey

De asemenea, Whitehall ar fi transmis că Chelsea trebuie vândută cât mai repede, altfel riscă să nu primească licența pentru ediția viitoare a Premier League. Starea de spirit a oficialilor britanici s-a schimbat în ultima săptămână, după ce de la Moscova au început să apară amenințări cu un atac nuclear asupra Insulelor Britanice, în urma ajutorului militar acordat de Londra forțelor ucrainene.

Chelsea a primit o licență temporară de funcționare până la finalul acestei stagiuni, pentru a permite clubului să continue să funcţioneze după îngheţarea activelor lui Abramovici, dar gruparea de pe Stamford Bridge trece printr-o situaţie financiară incertă, având fonduri limitate pentru deplasări, neputând încasa bani din organizarea meciurilor și trebuind să suporte cheltuieli salariale lunare de peste 28 de milioane de lire sterline.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!