Miliardarul Abramovici, autorizat de Putin să poarte negocieri cu Ucraina în numele Rusiei

Roman Abramovich Rusia Ucraina Vladimir Putin Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Martie 2022, 13:45
Data actualizarii: Sambata 26 Martie 2022, 13:46

A trecut o lună de la războiul declanșat la ordinele lui Vladimir Putin în Ucraina. 

Președintele de la Kremlin a ordonat trupelor rusești să invadeze Ucraina pe data de 24 februarie, iar de atunci, armata ucraineană se luptă să țină piept asaltului rușilor. În decurs de o lună, reprezentanții celor două țări s-au întâlnit la negocieri, fără să se obțină însă rezultate care să pună capăt războiului. 

Rusia a fost sancționată dur de marile puteri ale lumii, sancțuni resimțite și de oligarhii ruși. Unul dintre cei afectați este patronul lui Chelsea, Roman Abramovich (55 ani), apropiat al lui Vladimir Putin. Miliardarul rus a fost sancționat dur de guvernul din Marea Britanie, însă ar putea juca un rol esențial în cazul negocierilor.

Vladimir Putin a aprobat personal cererea ca Abramovich să participe la negocierile cu Ucraina 

Conform celor de la Financial Times, Vladimir Putin a aprobat personal implicarea lui Roman Abramovic în negocierile pentru pace ale Rusiei cu Ucraina, după cum au anunțat două persoane apropiate de liderul de la Kremlin. Patronul lui Chelsea s-a întâlnit ulterior cu un oficial aparținând biroului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a aranja negoierile. 

Sursa citată informează că Abramovich și-a dorit să fie implicat în negocieri, în încercarea de a găsi o soluție pentru a opri războiul din Ucraina. Două persoane care cunosc bine situația au confirmat faptul că Abramovich a primit acordul lui Putin, dezvăluind ce a transmis oligarhul rus. 

„Este un risc mare pentru el. Dar a spus 'Vreau să fac ceva'. Putin este imprevizibil și poate să se înfurie, întotdeauna e ceva riscant. Asta atrage multă atenție, ceea ce e periculos”, a spus sursa apropiată de caz. 

David Arakhamia, liderul partidului lui Zelenski în parlament și membru al echipei de negocieri a Ucrainei, a dezvăluit că l-a întâlnit pe Abramovich la prima rundă de negocieri, desfășurată în Belarus: „Pot confirma că domnul Abramovich este implicat în discuțiile pentru pace”. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!