Dezvăluiri incredibile făcute de o legendă a lui Manchester United despre un episod de homofobie trăit: „Dacă sunt homosexuali, să plece acum!”

Patrice Evra Manchester United Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Mai 2022, 12:04
Data actualizarii: Vineri 06 Mai 2022, 12:10

Patrice Evra (40 ani) a relatat un episod incredibil pe care l-a trăit în vestiarul unei foste echipe. 

Fostul fundaș stânga a povestit un moment dur prin care a trecut în perioada în care juca pentru West Ham, aflat în ultima etapă a carierei sale, în 2018. Evra s-a retras un an mai târziu, iar acum povestește care sunt cele mai memorabile experiențe pe care le-a trăit, atât pozitive, cât și negative. 

Dezvăluiri incredibile ale lui Patrice Evra: episodul de homofobie la care a asistat

Francezul a relatat un episod de homofobie la care a fost participant în vestiarul „ciocănarilor”, după o vizită a oficialilor din Federația engleză. Evra a dezvăluit care a fost reacția șocantă a unora dintre jucători în cazul fotbaliștilor cu alte orientări sexuale din echipă. 

„A venit cineva din Federația engleză și a spus: 'Trebuie să acceptăm pe toată lumea'. Mulțu jucători au răspuns: 'Nu, dacă unii dintre colegii mei sunt homosexuali trebuie să plece acum, nu voi face duș cu ei'. 

M-am ridicat în picioare și le-am spus: 'Tăceți cu toții, vă auziți?' Nu acceptăm încă pe toată lumea. În fotbal nu există suficienți oameni deschiși la minte și este păcat”, a declarat Patrice Evra în cadrul podcast-ului Mid Point, citat de Marca

Mai mult, fostul jucător a dezvăluit că unii dintre colegii săi mergeau să vorbească cu el, iar el le oferea sprijin, mai ales în fața homofobiei: „Chiar și eu, când jucătorii mi se adresau, le ziceam: 'Aveți grijă, pentru că dacă o spuneți cu voce tare, veți vedea reacția tuturor fotbaliștilor, însă eu vă voi sprijini și, cum am putere în vestiar, vă voi proteja'”. 

Patrice Evra a mai vorbit despre o astfel de situație și în trecut

În iarnă, fostul fundaș a mai comentat subiectul, dezvăluind că fiecare club are cel puțin doi jucători care au orientări sexuale diferite. 

„Când jucam în Anglia, clubul a adus pe cineva să vorbească echipei despre homosexualitate. Unii dintre colegii mei au spus 'Asta este împotriva convingerilor și religiei mele. Dacă avem vreun jucător homosexual în vestiar, clubul trebuie să îl dea afară' și alte asemenea comentarii. În timpul discuției le-am zis că tacă, pentru că spun tâmpenii și se fac de râs. 

Am jucat cu mulți fotbaliști care erau gay. Față în față, ei se destăinuiau că le este frică să recunoască public. Sunt cel puțin doi jucători gay la fiecare club. Dar, în lumea fotbalului, dacă recunoști deschis și public lucrul ăsta, cariera ta e încheiată”, a dezvăluit Patrice Evra, într-un interviu pentru publicația franceză Le Parisien. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!