Fotbal extern

Evra, revoltat după decernarea Balonului de Aur: „Noi suntem maimuțele! Nimeni nu respectă această competiție!”

Patrice Evra consideră că France Football nu a acordat corect premiile. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Decembrie 2021, 11:26
Data actualizarii: Miercuri 01 Decembrie 2021, 11:37

Gala Balonului de Aur 2021 a fost pe 29 noiembrie, iar marele câștigător al serii a fost Lionel Messi (34 ani). Starul argentinian și-a adjudecat al 7-lea trofeu din carieră și l-a devansat pe rivalul Cristiano Ronaldo (36 ani), care are 5 Baloane de Aur în palmares.

Însă, Patrice Evra consideră că France Football a făcut o nedreptate atunci când nu i-a acordat lui Edouard Mendy (29 ani) premiul de „Cel mai bun portar”, alesul francezilor fiind Gianluigi Donnarumma (22 ani). 

Și dacă e să vorbim și de portari, știu că a câștigat Donnarumma. Dar cum rămâne cu Mendy? Știți voi, joacă la Cupa Africii... Noi suntem maimuțele. Nimeni nu respectă această competiție.

Suntem singurul turneu unde trebuie să lipsești de la club trei săptămâni pentru a participa, doar pentru că suntem din Africa", a spus Patrice Evra pe Instagram.

Afirmația fostului fotbalist este apărată și de statistici. Cu toate că a apărat cu 4 meciuri mai puțin decât Donnarumma, Menduy a reușit să păstreze poarta lui Chelsea intactă în 27 de partide, față de cele 14 ale italianului. În plus, senegalezul a încasat doar 29 de goluri, în timp ce Donnarumma a scos mingea din poartă de 47 de ori. 

Patrice Evra a mai fost protagonistul unui eveniment în această săptămână. Acesta l-a felicitat pe Lionel Messi (34 ani) pentru câștigarea celui de-al șaptelea Balon de Aur din carieră, cu o zi înainte de decernarea premiului. 

„Felicitări, Leo Messi pentru câștigarea unui nou Balon de Aur! Și pentru cei care nu ma înțeleg când vorbesc să mă apuce de...”, a scris fostul jucător al lui Manchester United pe contul oficial de Instagram.

Modifică setările cookies