Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Shevchenko despre războiul din Ucraina: „A fost un atac la doi kilometri de mine!” 

Andriy Shevchenko Ucraina Stiri
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 17 Decembrie 2022, 17:46
Data actualizarii: Sambata 17 Decembrie 2022, 17:47

Andriy Shevchenko (46 ani) a vorbit despre situația din Ucraina, acolo unde de aproape un an se desfășoară războiul cu Rusia, inițiat la ordinele lui Vladimir Putin. 

Selecționerul naționalei Ucrainei, fost fotbalist la echipe precum AC Milan sau Chelsea, a vorbit despre ce se întâmplă în țara sa natală. Shevchenko a dezvăluit că s-a simțit în pericol când atacurile rusești s-au petrecut extrem de aproape de el. Tehnicianul este unul dintre cei mai vocali ucraineni din sport în lupta pentru pace a țării sale. 

Andriy Shevchenko, aproape de un atac al rușilor 

Într-un intrviu acordat recent, Shevchenko a dezvăluit că a fost aproape de tragedie când un atac rusesc a avut loc la aproape 2 km de locul în care se afla el. Selecționerul ucrainean a fost în câteva rânduri pe teritoriul de război, acolo unde s-a și întâlnit de câteva ori cu președintele Volodimir Zelenski. 

„Eram la doi kilometri de atac. Unul dintre generatoarele centralelor electrice a încasat impactul, după cum știm cu toții rușii încearcă să atace infrastructura cheie. Senzația exploziei a fost foarte puternică. 

Când am fost în zona de război știam că se pot întâmpla lucrurile astea. E o senzație de necrezut când mergi acolo. Lumea suferă, însă este extrem de unită. Știm ce trebuie să facem, știm să supraviețuim, știm că trebuie să fim uniți. Când revine electricitatea în anumite locuri îți suni prietenii și îi inviți la tine, faci baie, împarți ceva mâncare. Asta face lumea, cooperează pentru a încerca să se ajute. 

Ucraina este o forță, o minte incredibilă. Nu avem alte opțiuni. Pentru noi, ultima opțiune este să ne predăm. Avem un obiectiv foarte clar, luptăm pentru pământul nostru, pentru viitorul nostru. 

Eu sunt în Londra acum, dar mama mea, familia mea, prietenii mei, toți sunt la Kiev. Sunt extrem de îngrijorat pentru tot ceea ce se întâmplă. Vreau să mulțumesc armatei, lui Zelenski și întregului popor ucrainean pentru că ne apără pământul. Ei sunt eroii mei. Sunt mândru de compatrioții mei”, a declarat Shevchenko pentru Sky Sport, citat de sport.es

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!