Ion Tiriac cate masini are Ion Tiriac Ion Tiriac colectie de masini Tiriac Collection Stiri

VIDEO EXCLUSIV „Câte sunt, nici nu mai știm!” Ion Țiriac a dezvăluit câte mașini deține în colecția care amețește orice iubitor de automobile

Ion Țiriac a dezvăluit în exclusivitate la PRO ARENA câte automobile numără Țiriac Collection. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Octombrie 2022, 10:15
Data actualizarii: Miercuri 19 Octombrie 2022, 10:17

La 83 de ani, miliardarul român, Ion Țiriac se laudă cu una dintre cele mai impresionante colecții de mașini din întreaga lume, Țiriac Collection.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru PRO ARENA, fostul campion al turneului de la Roland Garros a mărturisit că nu a excelat niciodată din punct de vedere financiar, în ce privește tranzacționarea automobilelor, dar a ales mașinile în funcție de propria plăcere. 

Ion Țiriac: „Câte mașini sunt, nici nu mai știm.”

„Niciodată nu am fost prea bun la a selecta mașinile, financiar. Îmi plăcea sau nu îmi plăcea. Că era veche, sau că era nouă. Ce vezi în jur e rezultatul acelei plăceri, că mașina era nouă, veche sau la mijloc.

Acum 35-40 de ani am avut mai mult timp, cu una, cu două, cu nouă, cu 99, și am ajuns acum la venerabilul număr de 350-400 de mașini, câte sunt, nici nu mai știm, care sunt niște vechituri sau niște entități noi, care se fac în serii limitate și, bineînțeles, valorează mai mult decât dacă ai găsi-o pe stradă,” a dezvăluit Ion Țiriac, în „Interviul de 10”, difuzat doar la PRO ARENA. 

Ion Țiriac și-a început colecția cu două mașini Ferrari F40

„Eu cred că fiecare copil are o pasiune pentru roată. Începe cu trotineta, cu bicicleta și așa mai departe. Eu sunt generația care sunt; la anii pe care îi am, nu pot să pretind că am avut o copilărie precum tinerii de astăzi. 

Am avut o copilărie pe care o consider normală. Foarte dificilă, după Al Doilea Război Mondial, dar astfel înveți factorii vieții mult mai sănătos, cu picioarele pe pământ. 

Toate treburile au plecat de la bicicleta, de la 10 Jawe, motociclete pe care le-am avut la 18-20 ani. Am avut norocul să fi scăpat cu picioarele întregi, cu capul pe umeri, iar apoi, încet-încet, am ajuns la automobil. 

Vedeam prin reviste, pe stradă automobile la care doar visam. În cariera mea de jucător - fie de hochei, fie de tenis - nu am prea avut timp. Dar începusem să am bani, ca să-mi permit un obiect, altul și așa mai departe.

Nu știu dacă îmi face onoare sau sunt cam tâmpit. La un moment dat, când a apărut F40-ul la Ferrari, mie mi-a dat imediat, pentru că mă cunoșteau. Îi cunosc pe toți, mi-au dat un Ferrari - bineînțeles că a trebuit să-l plătesc - care costa 200,000 de dolari, dar se vindea imediat cu un milion. Sau nu-l luai, și luai doar contractul, iar un alt cumpărător îți oferea imediat 800,000,” a spus Ion Țiriac, în „Interviul de 10” difuzat în exclusivitate la PRO ARENA. 

Modifică setările cookies