VIDEO EXCLUSIV De-ale miliardarului Ion Țiriac: cum a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen. Paguba a ajuns la un milion de dolari

Ion Tiriac Ion Tiriac colectionar masini Ion Tiriac Ferrari Ion Tiriac masini de lux Miliardarul Ion Tiriac Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Octombrie 2022, 07:50
Data actualizarii: Miercuri 19 Octombrie 2022, 07:52

Ion Țiriac a povestit cu seninătate cum a cheltuit $900,000 pe două mașini Ferrari F40, înainte de a le uita într-un garaj din Munchen. 

Fascinat de automobilul Ferrari F40, Ion Țiriac și-a deschis apetitul pentru mașinile de lux în 1987, când a achiziționat, contra sumei de $200,000 un F40 acordat de italieni la un preț favorabil fostului tenismen. 

La câteva luni după, miliardarul român decidea să achiziționeze un nou Ferrari F40, de această dată cu jumătate de milion de dolari mai scump, iar cele două automobile F40 din posesie aveau să fie cedate contra unei sume modice, după ce Ion Țiriac a uitat de existența acestora, în contextul în care era dedicat total carierei sale de antrenor în tenisul de elită. 

Ion Țiriac: „Le-am vândut a doua zi cu doi lei cincizeci, doar ca să scap de ele.”

„Nu știu dacă îmi face onoare sau sunt cam tâmpit. La un moment dat, când a apărut F40-ul la Ferrari, mie mi-a dat imediat, pentru că mă cunoșteau. Îi cunosc pe toți, mi-au dat un Ferrari - bineînțeles că a trebuit să-l plătesc - care costa 200,000 de dolari, dar se vindea imediat cu un milion. Sau nu-l luai, și luai doar contractul, iar un alt cumpărător îți oferea imediat 800,000,” a spus Ion Țiriac, în „Interviul de 10” difuzat în exclusivitate la PRO ARENA. 

„Țin minte, pentru că la Formula 1 la Monte Carlo, pe vremea aceea, Carolina de Monaco era măritată cu un italian, care era mare pilot de ambarcațiuni. Așa a și murit, într-o cursă. 

Ion Țiriac a achiziționat în anii '80 două mașini Ferrari F40, contra prețului total de $900,000

Și mi-a spus să dau hârtiile. Eu nu numai că n-am dat hârtiile, dar, după câteva luni, am mai cumpărat încă una. Nu cu $200,000, dar cu vreo $700,000 și le-am pus undeva la Munchen, într-un garaj, pentru că eram ocupat cu jucătorii, pe vremea aceea era Guillermo Vilas, după care au venit ceilalți.

După vreo zece ani, și acum îmi aduc aminte, era un mare garaj, se numea Becker. Îmi spune: 'domnule Țiriac, ce fac cu cele două Ferrari care sunt la mine?'

Am zis 'aoleu!'. Îți dai seama cât aveam eu în cap - mașini, plăcere, timp liber -, că de condus nu le conduceai, în niciun caz. 

Fac povestea scurtă, a doua zi le-am vândut cu 2 lei cincizeci, doar ca să scap de ele, pentru că după zece ani au intrat în fabrică înapoi,” a povestit Ion Țiriac, în „Interviul de 10”, acordat în exclusivitate pentru PRO ARENA. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!