VIDEO Ion Țiriac, investiție de 1 milion de euro în sportul românesc! Planul omului de afaceri 

Ion Țiriac a vorbit despre noul proiect pe care dorește să-l ducă la capă până în primăvara anului viitor. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 02 Octombrie 2022, 17:15
Data actualizarii: Duminica 02 Octombrie 2022, 17:22

În luna mai a acestui an, Ion Țiriac (83 ani) a oferit cursuri gratuite de tenis pentru mai mulți copii. Acum, la 4 luni distanță, omul de afaceri i-a văzut pe cei mici la treabă, în cadrul unui turneu organizat chiar la baza sa de pregătire. 

Ion Țiriac vrea să-i ajute pe tinerii care vor să facă o carieră în tenis

După decernarea premiilor, Ion Țiriac a anunțat că are de gând să ducă acest proiect la nivelul următor. A mărturisit că este dispus să investească încă 1 milion de euro pentru a mai construi încă 3 terenuri din zgură pe care să se pregătească juniorii și că se gândește ca până la primăvara lui 2023 să pună bazele unei acadenii de tenis. 

„Federaţia Statelor Unite are 850 de academii si cluburi de tenis pentru copii. 850! Fiecare club are între 1000 şi 3000 de copii. Selecţie naturală se numeşte, nu vorbim de China şi de alte ţări. La noi e o picătură într-un ocean cu apă, să vedem ce putem să facem.

Pe mine mă bucură enorm să văd aşa ceva, exact ca şi copiii de la hochei. Poate mai iau şi alţii un exemplu de la asemenea organizaţii, să vedem cum le facem mai departe. La şedinţa următoare care este mâine, a Fundaţiei Ţiriac, trebuie să cer alt milion… nu de lei, de euro, care intră în această bază. Cele trei terenuri acoperite, adevărate, din toate punctele de vedere. Terenul de fotbal a fost înlocuit. S-ar putea întâmpla, peste terenul de fotbal, să mai facem alte trei terenuri de zgură în primăvară. Dar să vedem unde facem vestiarele pentru cele trei acoperite. 

Noi nu avem încă o academie de tenis, trebuie să mă gândesc cumva, cu colegii mei cum o să facem în primăvară cu cei mai răsăriţi. Pe mine Spania mă încântă. Atât timp cât de Nadal acolo, cât timp  Ferrer e acolo, și 90% din rușii de pe tablou vin de acolo, trebuie să ne facem şi noi o legătură. De asta am făcut Fundaţia, ca să facă treburi de astea. Bani avem, nu e o problemă, trebuie să avem însă şi materialul uman. Şi să merite, nu atât investiţia, dar să merite încercarea ca să ajungem unde trebuie”, a declarat Ion Ţiriac la finalul evenimentului. 

Modifică setările cookies