Care este cauza oficială a morții lui Pele. Comunicatul transmis de spitalul brazilian

Pele deces Pele Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 10:07
Data actualizarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 10:08

Fostul mare fotbalist brazilian Pele a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, după ce a pierdut lupta cu boala.

Starea de sănătate a fostului mare fotbalist brazilian s-a degradat în ultimele săptămâni, iar la aproape o lună de la internarea în spital, familia a confirmat decesul său.

Cauza oficială a morții lui Pele

Spitalul la care a fost internat Pele a transmis că fostul mare fotbalist a decedat din cauza ”avansării cancerului de colon”, cu care Pele s-a luptat în ultimii ani.

”Confirmăm, cu regret, decesul lui Edson Arantes do Nascimento, Pele, care a murit după ce mai multe organe i-au cedat, din cauza avansării cancerului de colon și a celorlalte afecțiuni medicale de care suferea.

Suntem alături de familia îndurerată și de toți cei care suferă din cauza pierderii Regelui Fotbalului”, a transmis spitalul la care a fost internat Pele în ultima lună, potrivit Corriere dello Sport.

Pele a jucat aproape toată cariera în Brazilia, la Santos. Între 1975 și 1977 a mai jucat pentru New York Cosmos, de unde s-a retras.

Legendarul Pele a marcat, potrivit Guinness, 1.279 de goluri în toată cariera, în 1.363 de meciuri. Inclusiv FIFA îl recunoaște ca fiind fotbalistul cu cele mai multe goluri înscrise în carieră. 

A marcat 77 de goluri în 92 de partide pentru naționala Braziliei și este de șase ori campion în țara sa, cu Santos FC, alături de care a câștigat de două ori și Copa Libertadores.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!