Becali nu se dezminte! Va ieși din nou pe străzi după parada LGBTQ+: „O curăţire a duhurilor necurate! Fac oamenii accidente, mor”

Gigi Becali Bucharest Pride LGBTQ+ Stiri Gigi Becali
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Sambata 29 Iulie 2023, 18:28
Data actualizarii: Sambata 29 Iulie 2023, 18:34

Gigi Becali (65 de ani), cunoscut pentru opiniile sale controversate legate de comunitatea LGBT+, a anunțat că va participa la o nouă manifestație împotriva marșului „Bucharest Pride”. 

Patronul FCSB va merge alături de câțiva preoți pe Calea Victoriei, cu scopul de a sfinți zona în care va avea loc marșul.

Gigi Becali nu este la prima reacție de acest fel. În 2021 și 2022, el a fost prezent pe Calea Victoriei, însoțit de Meme Stoica, președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, și de Alexandru Tudor, pentru a protesta împotriva comunității LGBTQ+.

„Nu ne putem opune. Ce putem face noi? Când ei fac un marş, nu protestăm, că ei sunt liberi să facă ce vor. Şi noi suntem liberi să sfinţim locul, adică să curăţim de duhuri.  De exemplu, pe Calea Victoriei, mâine, la ora 18, o să fie o lucrare de sfinţire a locului, de curăţire a duhurilor necurate, că pe acolo, pe unde trec ei, lasă duhuri rele şi fac accidente oamenii, mor oameni după aia”, a spus Gigi Becali într-un interviu acordat postului de televiziune Realitatea TV.

El a continuat să susțină că nu este de acord cu adopția și căsătoria în biserică pentru persoanele LGBTQ+, considerând că acestea lasă în urmă duhuri rele care provoacă accidente și nenorociri. 

„Niciodată adopţie şi niciodată căsătorie în biserică. Duhurile rele, dracii rămân în urma lor pe Calea Victoriei şi fac oamenii accident cu maşina mâine, poimâine, peste o săptămână. Eu nu am treabă cu ei. 

Acum sunt mai liberal, înainte eram radical. Acum m-am gândit – stai că oamenii nu au nicio vină, eu nu mai dau vina pe om, eu dau vina pe păcat, pe drac, care îl pune pe om să facă păcat.

Ce pot să fac eu? Merg pe Calea Victoriei şi sfinţesc cu agheasmă, că mai rămân draci pe acolo, pe o trecere de pietoni, pe o scară de bloc. Mâine, la ora şase, cu preoţi”, a mai spus Becali.

Despre „Bucharest Pride”

Marşul Bucharest Pride 2023 care își propune să sporească vizibilitatea comunităţii LGBTQIA+ din România va începe, sâmbătă de la ora 17.00, pe Calea Victoriei, fiind organizat de către Asociaţia Accept. Marşul Pride se desfăşoară pe Calea Victoriei – Pod Naţiunile Unite – Bd. Naţiunile Unite – traversare Bd. Libertăţii – alveola Parc Izvor – Parc Izvor, conform paginii de Facebook a evenimentului.

„Sărbătorim iubirea şi puterea comunităţii LGBTQIA+ din România printr-un maraton de evenimente. Bucharest Pride 2023 este despre familie şi despre dreptul de a avea o familie, indiferent de orientarea sexuală sau identitatea de gen”, arată descrierea evenimentului organizat de ACCEPT.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!