"Anonymous" a bifat cea mai dură lovitură de la începutul războiului cibernetic! A dat jos site-ul Serviciului Federal de Securitate din Rusia

Anonymous Razboi ucraina Rusia Serviciul Federal de Securitate Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 05 Martie 2022, 20:28
Data actualizarii: Sambata 05 Martie 2022, 20:43

Ucraina primește sprijin și pe partea cibernetică, din partea unora dintre cei mai faimoși hackeri.

Hackerii din grupul Anonymous au declarat sâmbătă „război cibernetic” Rusiei şi preşedintelui Vladimir Putin după invazia rusă în Ucraina şi au cerut Moscovei să-şi retragă trupele din această ţară, în caz contrar vor fi executate atacuri cibernetice asupra principalelor website-uri ale guvernului rus, transmite agenţia EFE.

„Grupul Anonymous este în stare de război cibernetic împotriva guvernului rus”, au anunţat hackerii pe contul lor de Twitter, iniţiativă salutată imediat de ministrul ucrainean titular al portofoliul digitalizării, Mihailo Fedorov, care a descris acţiunea hackerilor drept o „operaţiune specială” împotriva Rusiei.

Rusia şi mass-media ruse de stat s-au confruntat de altfel cu mai multe atacuri cibernetice după ce pe 24 februarie armata rusă a declanşat ofensiva împotriva Ucrainei, precedată de un atac cibernetic masiv împotriva acestei ţări.

Lovitură de grație pentru Rusia

La 10 zile după izbucnirea războiului, hackerii de la Anonymous au bifat cea mai dură lovitură împotriva Rusiei și au dat jos site-ul Serviciului Federal de Securitate (FSB), principala agenție de securitate din țară, succesoarea agenției KGB, din timpul URSS. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!