Hackerii Anonymous, o nouă lovitură în războiul cibernetic declarat Rusiei! Au atacat site-urile guvernamentale din Belarus

Anonymous Belarus Razboi ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 00:36
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 00:52

Ucraina primește sprijin și pe partea cibernetică, din partea unora dintre cei mai faimoși hackeri.

Rusia a intrat în război cu Ucraina, iar în urma deciziei lui Vladimir Putin, statul pe care îl conduce din 1999 are de suferit, deși există și acolo proteste majore împotriva acțiunilor militare inițiate de președintele rus. Hackerii din gruparea Anonymous, una dintre cele mai cunoscute grupări din lume, au declarat „război cibernetic” Rusiei după ce Putin a invadat Ucraina. 

Anunțul a fost făcut chiar pe contul de Twitter al grupului, printr-o postare scurtă: „Gruparea Anonymous se află oficial în război cibernetic împotriva guvernului rus!” 

În urmă cu câteva zile, gruparea cibernetică a doborât site-urile principale din Rusia, care făceau propagandă știrilor pro-Putin, iar apoi au reușit să 'spargă' canalele de stat din Rusia, iar pe televizoarele rușilor au început să ruleze imagini reale cu ceea ce se întâmplă în Ucraina, după cum au anunțat chiar ei, pe contul oficial de Twitter. 

Un nou atac cibernetic îndreptat spre Belarus

Gruparea cibernetică a anunțat pe parcursul zilei de duminică un posibil atac îndreptat spre Belarus, transmițându-i un mesaj lui Alexander Lukashenko, cel care îl susține pe Vladimir Putin.

La câteva ore după apariția acestui mesaj, pe contul de Twitter al organizației au fost publicate informațiile potrivit cărora site-urile mai multor ministere din Belarus au fost 'date jos', printre acestea numărându-se cel al comunicațiilor, autoritatea de stat a industriei militare, dar și cel al armatei.


Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!