Anonymous România, atac devastator după ce hackerii ruși au doborât mai multe site-uri românești

Anonymous Război în Ucraina Stiri Anonymous
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 Mai 2022, 09:52
Data actualizarii: Duminica 01 Mai 2022, 09:55

Anonymous România anunță că a lansat atacuri la adresa Rusiei la scurt timp după ce hackerii grupării ruse Killnet au doborât mai multe site-uri din țara noastră.

„Am lansat un contraatac doar pentru a le arăta că țara noastră nu este neajutorată. Nu intenționăm să mai răspundem atacurilor, pentru a nu atrage altele”, spun hackerii români, potrivit Digi24.

Țintele financiare, principalele obiective ale hackerilor Anonymous care luptă împotriva Rusiei.

„Țintele noastre principale sunt serviciile de achiziții, licitații, imobiliare, terenuri, etc. Încercăm să îi lovim cât mai mult pe partea financiară, să-i facem să piardă bani. Blocarea acestor servicii este un atac cibernetic reușit”, au mai spus cei de la Anonymous.

„Apărarea cyber a rușilor este una mediocră!”

Hackerii Anonymous au vorbit și despre cât de vulnerabilă este România în fața atacurilor, dar și despre puterea relativ scăzută a rușilor de a stopa acacuril cibernetice venite din alte țări.

„Atacurile noastre sunt de mai multe tipuri, în schimb atacurile rusești se rezumă în mare parte doar la cel de tip DDoS (Distributed-Denial-of-Service). Apărarea cyber a rușilor este una mediocră, nici prea bună, nici prea slabă, din punctul nostru de vedere. Nici România nu stă bine la acest capitol, deci, în acest moment, aproape orice website poate ceda atacurilor de tip DDoS (diferența este făcută de numărul de atacatori, cu cât sunt mai mulți, cu atât serverul o să cedeze mai repede).

Cunoaștem destul de bine grupul de hackeri "KILLNET". În trecut, au avut o tentativă nereușită da a închide un website afiliat Anonymous, dar, din păcate (pentru ei), a fost nefuncțional aproximativ 4-5 minute. Atacurile asupra site-urilor guvernamentale românești a fost o decizie destul de grăbită, existând posibilitatea ca țările atacate să răspundă așa cum am făcut și noi. Am lansat un contraatac doar pentru a le arăta că România nu este neajutorată și singură. Nu intenționăm să mai răspundem atacurilor, pentru a nu atrage alte atacuri asupra autorităților românești. Hackerii ruși pot pierde foarte ușor acest război cibernetic. Un website atacat de ei rămâne nefuncțional aproximativ 6 ore, un atac de-al nostru poate ține un server inactiv chiar si o săptămână”, au mai spus cei de la Anonymous România.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!