VIDEO EXCLUSIV „Ea e prima!” Tiberiu Agoston a numit cea mai importantă calitate la proba săriturii cu prăjina

Tiberiu Agoston și Răzvan Enescu au fost invitații lui Andru Nenciu la emisiunea Poveștile Sport.ro.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 07 Iunie 2023, 07:25
Data actualizarii: Miercuri 07 Iunie 2023, 07:35

Agoston, actual recordmen național, și Enescu, fostul deținător al recordului României, au discutat despre toate secretele disciplinei în care sportivii trebuie să dea dovadă de tehnică, viteză, mobilitate, explozie, foarte mult curaj și capacitatea de a lua decizia optimă într-o fracțiune de secundă. 

„Ea e prima!” Tiberiu Agoston a numit cea mai importantă calitate la proba săriturii cu prăjina

Tiberiu Agoston a fost cât se poate de clar când a precizat că prima calitate pe care un sportiv trebuie să o aibă atunci când execută proba săriturii cu prijina e curajul.

Acum antrenor, Agoston a mai remarcat faptul că un săritor cu prăijna trebuie să dispună și de celelalte calități motrice, cum ar fi viteza, detenta sau forța. De asemenea, sportivul a specificat că există un risc mare de accidentare, în momentul execuției săriturii.

„Curajul e prima calitate pentru a practica această probă. E nevoie de toate calitățile motrice: viteză, detentă, forță. Psihicul e foarte important pentru această probă, pentru a înfrunta acest obstacol al înălțimii. 

Aterizarea e doar concluzia unei sărituri bune. Dacă tehnic săritura nu e bună, atunci aterizarea poate să fie periculoasă. Poți să cazi în cap, poți să ratezi salteaua. 

Nu cred că există un săritor cu prăjina care să nu fi avut un accident”, a spus Tiberiu Agoston la Poveștile Sport.ro.

Tiberiu Agoston și Răzvan Enescu, la Poveștile Sport.ro

La Poveștile Sport.ro, într-o discuție relaxată și relaxantă, Tiberiu Agoston și Răzvan Enescu au povestit momente inedite din concursuri și de la antrenamente, au vorbit despre vedetele internaționale din săritura cu prăjina și au istorisit câteva episoade determinante din ascensiulea lor în atletismul românesc. 

"Cum să sari până la etajul 1. Sau 2!?", au glumit cei doi când au fost provocați să descrie proba de săritură cu prăjina.

VIDEO - „Cum să sari până la etajul 1. Sau 2?” Tiberiu Agoston și Răzvan Enescu, la Poveștile Sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!