VIDEO EXCLUSIV "Cum să sari până la etajul 1. Sau 2!?" Tiberiu Agoston și Răzvan Enescu au fost invitați la Poveștile Sport.ro. Toate secretele fenomenului 'săritura cu prăjina'

Emisiunea Poveștile Sport.ro e difuzată în fiecare luni, pe Sport.ro, VOYO și ProTV Plus. Emisiunea completă o puteți viziona în articol. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 05 Iunie 2023, 16:32
Data actualizarii: Luni 05 Iunie 2023, 17:53
  • Emisiunea Poveștile Sport.ro e difuzată în fiecare luni, pe Sport.ro, VOYO și ProTV Plus. 

Andru Nenciu i-a avut invitați la Poveștile Sport.ro pe Tiberiu Agoston și Răzvan Enescu, promotorii probei de săritura cu prăjina în România. Timp de 40 de minute, Agoston, actual recordmen național, și Enescu, fostul deținător al recordului României, au discutat despre toate secretele disciplinei în care sportivii trebuie să dea dovadă de tehnică, viteză, mobilitate, explozie, foarte mult curaj și capacitatea de a lua decizia optimă într-o fracțiune de secundă. 

Tiberiu Agoston și Răzvan Enescu, la Poveștile Sport.ro

Acum antrenori, Agoston (46 de ani) și Enescu (57 de ani) au organizat în ultimii ani mai multe evenimente de promovare a săriturii cu prăjina în medii neconvenționale. Prima ediție a show-ului sportiv a fost realizată în fața Teatrului Național din București, apoi au urmat grand-prix-uri pe plajă la Eforie, în Mogoșoaia, în parcare la Carrefour Băneasa sau pe Bulevardul Kiseleff. 

La Poveștile Sport.ro, într-o discuție relaxată și relaxantă, Tiberiu Agoston și Răzvan Enescu au povestit momente inedite din concursuri și de la antrenamente, au vorbit despre vedetele internaționale din săritura cu prăjina și au istorisit câteva episoade determinante din ascensiulea lor în atletismul românesc. 

"Cum să sari până la etajul 1. Sau 2!?", au glumit cei doi când au fost provocați să descrie proba de săritură cu prăjina. Întreaga emisiune o puteți viziona în clipul de mai jos. 

Evoluția recordului României la săritura cu prăjina (masculin)

Inedit e faptul că Agoston i-a doborât recordul chiar lui Enescu, prietenul și rivalul său de la distanță - între cei doi existănd o diferență de vârstă de aproape zece ani. 

Tiberiu Agoston deține peste 20 de titluri naționale la diferite categorii de vârstă și este recordmenul României la săritura cu prăjina reușind să treacă peste 5,61 m în sală și 5,50 în aer liber. S-a retras din activitate în 2009. 

Răzvan Enescu are record personal 5,30 m (1991). 

VIDEO Tiberiu Agoston și Răzvan Enescu, la Poveștile Sport.ro (emisiunea integrală)

VIDEO "Cum să sari până la etajul 1? Sau 2!?"

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!