Vladimir Putin își face propriile Campionate Mondiale și Jocuri Olimpice! Dictatorul din Rusia vrea ”structuri alternative în sportul internaţional”

Vladimir Putin campionate mondiale Jocurile Mondiale ale Prieteniei Jocurile Olimpice Rusia Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 August 2023, 11:17
Data actualizarii: Joi 17 August 2023, 11:22

Excluderea sportivilor ruși din numeroase competiții mondiale și europene a lăsat urmări în Rusia.

Preşedintele rus Vladimir Putin a sugerat crearea de "structuri alternative" la Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), organizaţie care nu a invitat încă Rusia la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, din cauza războiului din Ucraina, informează EFE.

"Din păcate, ca urmare a politizării structurilor sportive internaţionale şi a creşterii comercializării mişcării olimpice, vedem o degradare clară", a spus Putin miercuri în cadrul unei şedinţe cu miniştrii săi.

Putin a adăugat că "acest lucru va implica inevitabil crearea de structuri alternative în sportul internaţional".

Premiile vor fi similare cu sumele de la Jocurile Olimpice

Totodată, liderul de la Kremlin a propus ca la aceste competiţii alternative să fie plătite sume similare cu cele primite la Jocurile Olimpice.

În ultimele luni, Putin şi alţi oficiali de rang înalt au menţionat Jocurile Mondiale ale Prieteniei, care vor avea loc în perioada 15-29 septembrie 2024 la Moscova şi Ekaterinburg, ca alternativă la Jocurile Olimpice.

În plus, Moscova s-a arătat dispusă să organizeze anul viitor Jocurile BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) şi Jocurile Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, care include ţări precum China, India, Pakistan şi republici din Asia Centrală.

68 de sportivi ruși și-au schimbat cetățenia pentru a putea concura

La mijlocul lunii iulie, Kremlinul a criticat decizia CIO de a nu invita sportivii ruşi şi belaruşi la Jocurile de la Paris, pe care a descris-o ca injustă.

"Nu considerăm că este corect. Suntem categoric împotriva politizării sportului", a declarat purtătorul de cuvânt a Preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Recent, Ministerul Sportului a cifrat la 68 sportivii ruşi care şi-au schimbat cetăţenia de la începutul războiului, în februarie 2022, ultima fiind înotătoarea Sofia Spodarenko, care va concura sub culorile Kazahstanului, scrie Agerpres.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!