FOTO Vlad Covaliu, rezultat uriaș pentru România! Ce a reușit fiul lui Mihai Covaliu 

vlad covaliu medalie Mihai Covaliu Romania scrima Sporturi Vlad Covaliu / FOTO: Federația Română de Scrimă
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Aprilie 2024, 18:52
Data actualizarii: Joi 18 Aprilie 2024, 19:05

Vlad Covaliu (CS Dinamo Bucureşti) a cucerit medalia de aur în proba individuală de sabie a juniorilor, joi, la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Riad (Arabia Saudită).

Vlad Covaliu a trecut în primul tur de bulgarul Radoslav Vodenov, cu 15-4, apoi a câştigat în faţa chinezului Tianhao Wang cu 15-7, în turul al treilea l-a învins pe Evann Jean Abba Girault (Niger) cu 15-11.

Vlad Covaliu, campion mondial la sabie, la CM de juniori din Riad

Fiul șefului COSR, Mihai Covaliu, a trecut apoi în optimi de conaţionalul Radu Niţu cu 15-6, în sferturi s-a impus cu 15-12 în faţa americanului Cody Walter Ji, în semifinale l-a învins pe spaniolul Santiago Madrigal cu 15-6, iar în finală a câştigat la limită în faţa rusului Pavel Graudin, cu 15-14.

  • Vlad Covaliu / FOTO: Federația Română de Scrimă

Radu Niţu s-a clasat pe locul 11, Mihnea Enache a încheiat pe 31, iar Casian Cîdu, pe 90.

La feminin, Amalia Stan s-a clasat pe locul 8, fiind învinsă în sferturi cu 15-13 de chinezoaica Qimiao Pan, viitoarea campioană mondială.

Amalia Covaliu, pe locul 46

Amalia Covaliu a încheiat pe locul 46, Denisa Şerban pe 53, iar Anastasia Fusea pe 118.

România participă cu 27 de sportivi (15 la feminin şi 12 la masculin) la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Riad (Arabia Saudită), care au loc în perioada 12-20 aprilie.

La această competiţie au loc doar probe individuale la cadeţi respectiv individuale şi pe echipe la juniori. Obiectivul stabilit de Federaţia Română de Scrimă pentru Mondiale este o clasare pe locurile 5-6.

România a participat cu o delegaţie de 38 de sportivi la Mondialele de cadeţi şi juniori de la Plovdiv din 2023 şi a cucerit o medalie de bronz pe echipe la sabie juniori (masculin).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!