Hackerii rusi "Fancy Bears" arunca o noua bomba: Rafael Nadal si campionul de la 10.000 metri de la Rio, Mo Farah, pe lista sportivilor protejati de WADA

Hackerii rusi "Fancy Bears" arunca o noua bomba: Rafael Nadal si campionul de la 10.000 metri de la Rio, Mo Farah, pe lista sportivilor protejati de WADA

Hackerii rusi care sustin ca au spart mai multe servere ale Agentiei Mondiale Anti-Doping (WADA) au publicat astazi o noua lista cu sportivi presupus protejati dupa ce au fost depistati pozitiv la mai multe controale.

"Fancy Bears", asa cum se intituleaza hackerii rusi care sustin ca au spart bazele de date ale WADA, au facut publice in ultimele doua saptamani cazuri de doping in care au fost implicate sportive precum Serena si Venus Williams, dar si romanca Roxana Cogianu (canotaj).

Astazi, acestia au publicat cea de-a patra lista cu sportivi care ar fi fost depistati pozitiv la controale, insa despre care WADA nu a spus nimic.

Cele mai sonore nume de pe cea de-a patra lista sunt Rafael Nadal si britanico-somalezul Mo Farah, campion olimpic la Rio in proba de 10.000 metri.

In dreptul lui Rafael Nadal apar doua buletine medicale, datand din 2009 si 2012. Acesta a fost depistat cu Betamethasone acetat si Corticotropin, ambele substante fiind hormoni steroizi si corticosteroizi.

Pe de alta parte, Mo Farah a fost depistat la 5 iulie 2014 cu Morfina si alte narcotice, precum medicamentul Vicodin.

De asemenea, un numar mare de sportivi au fost depistati cu Salbutamol (Albuterol), substanta care mareste capacitatea pulmonara si al carui uz medical este pentru tratarea astmului. 

Ciclistul Alberto Contador a fost suspendat in trecut pentru ca a folosit Albuterol.

Lista completa

Argentina
Lucas Martin Rey
Facundo Callioni

Belgia
Loick Luypaert

Burundi
Francine Niyonsaba

Canada
Christine Sinclair
Melissa Tancredi
Rhian Wilkinson
Sophie Schmidt

Denmark
Casper Mortensen
Niklas Larsen

Franta
Dimitri Bascou
Gauthier Grumier

Marea Britanie
Alexandra Danson
Callum Skinner
Crista Cullen
Helen Glover
Justin Rose
Mo Farah
Peter Reed
Samantha Quek

Ungaria
Laszlo Cseh

Spania
Rafael Nadal

SUA
Ariana Washington
Brandy Ellison
Connor Jaeger
Lauren Hernandez

VIDEO PROTVPLUS.RO

„Aerul era irespirabil, am crezut că murim cu uşile închise”. Mărturia unei românce din Atena, devastată de incendii
BRAT
Modifică setările cookies