Fabian Cancellara Fancy Bears WADA Sporturi

Listele ascunse ale sportivilor depistati pozitiv, partea A CINCEA. Hackerii rusi fac publice inca 41 de nume, intre care si pe cel al campionului la ciclism de la Rio

Hackerii rusi care sustin ca au spart mai multe servere ale Agentiei Mondiale Anti-Doping (WADA) au publicat astazi o noua lista (a 5-a) cu sportivi presupus protejati dupa ce au fost depistati pozitiv la mai multe controale.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 23 Septembrie 2016, 19:40
Data actualizarii: Vineri 23 Septembrie 2016, 19:47

"Fancy Bears", asa cum se intituleaza hackerii rusi care sustin ca au spart bazele de date ale WADA, au facut publice in ultimele doua saptamani cazuri de doping in care au fost implicate sportive precum Serena si Venus Williams, Simone Billes, Rafael Nadal, dar si romanca Roxana Cogianu (canotaj).

Astazi, acestia au publicat cea de-a 5-a lista cu sportivi care ar fi fost depistati pozitiv la controale, insa despre care WADA nu a spus nimic.

Cele mai sonore nume sunt cele ale elvetianului Fabian Cancellara si baschetbalistului Milos Teodosic, scrie L'Equipe.

Potrivit documentelor prezentate, Cancellara, campion in proba de contratimp pe sosea la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost depistat in 2011 cu metilprednisolon, fiind autorizat de WADA pentru folosirea acestei substante.

De cealalta parte, Teodosic a folosit dexametazona in ianuarie 2016.

Alti sportivi aflati pe cea de-a 5-a lista sunt Cate Campbell (inot - Australia) si Rachele Bruni (inot - Italia).

Modifică setările cookies