Lionel Messi Argentina Campioana Mondiala qatar 2022 Rafa Nadal CM 2022

Rafa Nadal, memorabil la adresa lui Lionel Messi, după ce starul argentinian a ridica trofeul mult râvnit deasupra capului

Argentina a învins-o pe Franța în finala Campionatului Mondial la loviturile de departajare și a câștigat trofeul așteptat de 36 de ani (3-3, 4-2 d.l.d.).

Vali Andronescu
Data publicarii: Sambata 24 Decembrie 2022, 17:21
Data actualizarii: Sambata 24 Decembrie 2022, 17:21

Lionel Messi a fost „incendiar” în finala nebună, iar Argentina a reușit, în acest sens, să-și adauge în cabină al al treia Cupă Mondială și, totodată, a treia stea pe emblema naționalei.

Rafa Nadal, memorabil la adresa lui Lionel Messi, după ce starul argentinian a ridica trofeul mult râvnit deasupra capului

Rafael Nadal, un gigant al tenisului, a vorbit despre momentul în care Lionel Messi a ridicat Cupa Mondială deasupra capului și a evidențiat faptul că asta l-a mișcat pe el și că se simte fericit, pentru că argentinienii au reușit o performanță de o asemenea anvergură.

„Când Messi a înscris al treilea gol, lacrimile au început să-mi curgă din ochi. Faptul că a ridicat Cupa Mondială m-a făcut fericit. Faptul că cineva atât de bun a culminat cu un titlul de asemenea calibru, dând totul pentru Argentina, pentru mine asta a fost îndeajuns, m-am bucurat și m-am simțit mișcat”, a spus Rafa Nadal, potrivit TyC Sports.

Argentina - Franța 3-3 (4-2 d.l.d.)

Argentina a început fantastic finala Campionatului Mondial din Qatar. Lionel Messi a deschis scorul din penalty (minutul 23), iar Di Maria a majorat diferența (minutul 36). Sud-americanii au controlat excepțional partida, până în minutul 80.

Francezii au beneficiat de o lovitură de pedeapsă, iar Kylian Mbappe a redus din diferență. Un singur minut mai târziu, starul lui Paris Saint-Germain a restabilit egalitatea și a trimis meciul în prelungiri.

Lionel Messi a readus-o pe Argentina pe culmile victoriei în minutul 108, dar același Kylian Mbappe a restabilit egalitatea și a ajutat „Cocoșul galic” să ajungă la loteria penalty-urilor.

Acolo, sud-americanii s-au impus catastrofal. 4-2 s-a terminat, după ce Martinez a parat lovitura lui Kingsley Coman, iar Tchouameni a trimis mult pe lângă poartă.

Argentina a devenit, astfel, campioana mondială la turneul final, ediția 2022, din Qatar!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!