VIDEO Retragerea unui mare campion! Sir Mo Farah: ”Nu voi merge la Jocurile Olimpice şi cred că 2023 va fi ultimul meu an”

Mo Farah atletism Jocurile Olimpice Maratonul de la Londra retragere Atletism
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 13:32
Data actualizarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 13:34

Atletul britanic este cvadruplu campion olimpic și va împlini 40 de ani în luna martie.

Atletul britanic Mo Farah, cvadruplu campion olimpic, a anunţat marţi că nu va participa la Jocurile Olimpice de vară din 2024 de la Paris şi se aşteaptă ca 2023 să fie ultimul an din cariera sa, după ce şi-a confirmat participarea la maratonul de la Londra, oraşul său natal, pentru "o ultimă lovitură", în luna aprilie, informează Reuters.

Mo Farah va mai concura la maratonul de la Londra

Mo Farah nu a putut participa la ediţia de anul trecut a cursei londoneze de 42,125 km din cauza unei accidentări. El a concurat la trei ediţii ale maratonului din capitala britanică, cea mai bună clasare a sa fiind un loc trei ocupat în 2018, anul în care a câştigat maratonul de la Chicago.

"Nu voi merge la Jocurile Olimpice şi cred că 2023 va fi probabil ultimul meu an", a declarat Farah, care va împlini 40 de ani în luna martie.

”A fost o carieră uimitoare”, a declarat campionul britanic

"A fost o carieră uimitoare şi, pentru mine, să particip la maratonul de la Londra reprezintă ceva important. 

Am spus întotdeauna că ar fi frumos să-l câştig într-o zi, dar este nevoie de multe pentru asta. Este frumos să-mi iau rămas bun şi cred că va fi destul de emoţionant", a adăugat atletul.

Maratonul de la Londra are loc pe 23 aprilie

Alături de Mo Farah, la maratonul de la Londra şi-a confirmat prezenţa şi scoţiana Eilish McColgan, medaliată cu aur în proba de 10.000 m din cadrul Jocurilor Commonwealth-ului în 2021, la Birmingham, care nu a putut participa la ediţia de anul trecut din cauza unei accidentări. În vârstă de 32 de ani, Eilish McColgan este fiica câştigătoarei ediţiei din 1996 a maratonului londonez, Liz McColgan.

Ediţia 2023 a maratonului de la Londra va avea loc în data de 23 aprilie, iar lista completă a participanţilor va fi anunţată miercuri.

Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!