Sporturi

Sancțiune incredibilă primită de campionul olimpic care l-a susținut pe Putin. Ce a pățit după ce a apărut cu simbolul Z pe echipament

Campionul olimpic la 100 m și 200 m spate a fost unul dintre sportivii prezenți la manifestația organizată de Vladimir Putin. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Martie 2022, 17:26
Data actualizarii: Marti 22 Martie 2022, 17:35

Vladimir Putin se luptă să 'distragă' poporul rus de la războiul din Ucraina, pe care îl prezintă drept un „exercițiu militar”. Astfel, președintele de la Kremlin a organizat un concert pe stadionul Luzhniki, cu ocazia "Zilei reunificării Crimeei cu Rusia".

Președintele Rusiei a fost prezent pe stadion, acolo unde a susținut și un discurs, care a ridicat semne de întrebare. În timp ce vorbea, imaginile transmisiunii care se anunța a fi în direct au dispărut brusc, în cadru apărând un moment artistic. 

Pe stadionul Luzhniki au fost prezenți aproximativ 200.000 de oameni, printre care și Evgeny Rylov, multiplu medaliat la înot. Sportivul a purtat echipament cu simbolul Z, iar la scurt timp sponsorul Speedo a încheiat contractul de colaborare cu acesta.

"În urma prezenței la manifestația de pe stadionul Luzhniki, Speeedo poate confirma terminarea contractului cu Evgeny Rylov cu efect imediat", se anunță într-un comunicat al companiei. 

Pe lângă medaliile de aur de la Tokyo, Rylov a mai câștigat bronz la ediția de la Rio de Janerio. În plus, are opt medalii la Campionatele Mondiale. 

Modifică setările cookies