Sporturi

Campionul olimpic care a participat la manifestația lui Putin, suspendare drastică din partea Federației Internaționale de Natație

La începutul lunii martie, Evgeny Rylov a participat la un concert pe stadionul Luzhniki, cu ocazia "Zilei reunificării Crimeei cu Rusia".

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Aprilie 2022, 17:13
Data actualizarii: Vineri 22 Aprilie 2022, 17:21

Președintele Rusiei a fost prezent pe stadion, acolo unde a susținut și un discurs, care a ridicat semne de întrebare. În timp ce vorbea, imaginile transmisiunii care se anunța a fi în direct au dispărut brusc, în cadru apărând un moment artistic. 

Pe stadionul Luzhniki au fost prezenți aproximativ 200.000 de oameni, printre care și Evgeny Rylov, multiplu medaliat la înot. Sportivul a purtat echipament cu simbolul Z, iar la scurt timp sponsorul Speedo a încheiat contractul de colaborare cu acesta.

Nouă luni de suspendare din partea FINA 

Federația Internațională de Natație a anunțat prin intermediul unui comunicat că Evgeny Rylov a fost suspendat de la toate competițiile internaționale pe o durată de nouă luni, începând din data de 20 aprilie 2022. 

Dublu medaliat cu aur la ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Rylov a mai câștigat bronz la ediția de la Rio de Janerio. În plus, are opt medalii la Campionatele Mondiale. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies