Simona Amanar Constanta gimnastica Sala Sporturilor Sporturi

Sala Sporturilor din Constanța va purta numele marii gimnaste Simona Amânar

Sportiva, născută chiar în orașul de la malul Mării Negre, are în palmares trei titluri olimpice și șase titluri mondiale.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Aprilie 2022, 15:48
Data actualizarii: Joi 07 Aprilie 2022, 15:49

Ziua de Constanța anunță că Sala Sporturilor din oraș va purta numele Simonei Amânar, fosta mare campioană a gimnasticii românești.

Simona Amânar Tabără (42 de ani), originară chiar din Constanța, este triplă campioană olimpică (medaliată cu aur la două ediții ale JO – Atlanta 1996 și Sydney 2000), de șase ori campioană mondială și dublă campioană europeană la gimnastică.

”Este o onoare pentru mine ca Sala Sporturilor din Constanța să-mi poarte numele. Mulțumesc din suflet celor care s-au gândit la mine. Înseamnă o recunoaștere a muncii și a rezultatelor obținute ca sportiv, dar și ca om. Mulțumesc tuturor celor care au fost lângă mine în întreaga carieră și implicit constănțenilor, pe care i-am avut și îi am mereu în inima mea“, a declarat Simona Amânar, conform sursei citate.

Simona Amânar pentru sport.ro: ”Nu m-am schimbat prea mult după încheierea activității sportive”

”Să știți că nu m-am schimbat prea mult după încheierea activității sportive. Am rămas același om echilibrat, ordonat și muncitor. Imediat ce am încheiat cu marea performanță, am început să mă  implic pentru a mă pregăti să-mi continui viața într-un mod onest și să pot face față cu brio noilor încercări. 

Am muncit în grădinițe, în școli, până mi-am finalizat studiile universitare, apoi mi s-a deschis oportunitatea de a intra la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest Timișoara, ca preparator. Ulterior, mi-am terminat studiile doctorale, teza mea tratând  „Săritura Simona Amânar”, element dificil, foarte apreciat și bine cotat în gimnastică. 

Toate astea poate nu curgeau atât de bine dacă nu aveam o familie frumoasă, un soț dedicat, care și-a făcut o carieră onestă ca și avocat, trei copii minunați, cel mare cu rezultate foarte bune în școală, în  prezent fiind student în anul I la Facultatea de Medicină din Timișoara. Fetița este clasa a II a, iar cel mic este la grădiniță”, mărturisea Simona Amânar luna trecută, într-un interviu pentru sport.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies