NEWS ALERT David Popovici, AUR și la 100 m liber după o cursă autoritară! Ultima zi a CM de juniori din Lima (LIVE pe VOYO)

David Popovici, a treia medalie de aur la CM din Peru. Mondialul de juniori din Lima a ajuns la ultima sesiune a competiției. Finalele din această dimineață sunt transmise LIVE pe VOYO.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 05 Septembrie 2022, 02:10
Data actualizarii: Luni 05 Septembrie 2022, 03:03

UPDATE 2:11 David Popovici a cucerit duminică dimineața medalia de aur în proba de 100 m liber a CM juniori din Lima, la finele unei curse pe care a dominat-o clar.

Sportivul de la CS Dinamo a încheiat finala cu timpul de 47,13, după ce a avut a doua reacție la start, 0,63, și a întors primul la 50 metri. În uralele celor 5.000 de spectatori, care l-au aplaudat frenetic, David a alunecat pe culoarul al patrulea spre un nou titlu în proba regină.

A mărit ritmul, a încercat să corecteze recordul competiției și s-a distanțat autoritar. A încheiat primul și cronometrul a ațipit la 47,13. Celălalt român din finală, Patrick-Sebastian Dinu (antrenor Răzvan Florea), a terminat proba regină cu timpul de 50,09 (0,65 reacția la start).

David Popovici, a patra "dublă" în 2022

Prin performanța de la Lima, sportivul în vârstă de 17 ani a făcut din nou dubla la 100 m liber și 200 m liber în 2022 după ce a confiscat aurul în ambele probe și la CE de juniori (Otopeni), CM de seniori (Budapesta) și CE de seniori (Roma).

David Popovici, prima reacție după aurul de la 100 m liber

David a terminat cursa la peste două secunde față de locul secund, ocupat de Jere Hribar (Croația) – 49,37. Pe treapta a treia s-a clasat Nikolas Antoniou (Cipru) – 49,91.

"Vă aplaud și vă mulțumesc pentru că ați venit în număr așa mare să ne susțineți la acest campionat", a declarat Popovici, imediat după cursă, în timp ce fanii aruncau spre român cu mascote de pluș.

David Popovici, la ultima cursă de juniori

A fost a treia medalie de aur pentru David Popovici la Lima, după cele de la 200 m liber și ștafetă 4x100 m liber și  a șasea pentru delegația tricoloră la campionatul din Peru.

David, deținător al recordului mondial la 100 m liber s-a aflat la ultima cursă a carierei la juniori. Pe 15 septembrie, înotătorul de la Dinamo va împlini 18 ani.

În 2023, cea mai importantă competiție pentru Popovici va fi găzduită de Fukuoka (Japonia) - Campionatul Mondial de seniori.

Știrea inițială

România vrea să termine en-fanfare CM juniori de la Lima, competiție la care participă și starul înotului mondial, David Popovici (17 ani). 

Popovici și Dinu, în finala de la 100 m liber

Cu trei medalii în palmares în Peru (aur la 200 m liber și la ștafetă 4x100 m liber și argint la ștafetă combinată), sportivul de la CS Dinamo poate urca în această dimineață din nou pe podium la regalul din America de Sud. 

În finala probei regină, 100 m liber, va fi prezent alături de Popovici și Patrick Dinu, care în semifinale și-a stabilit cel mai bun timp al carierei pe această distanță.

Programul sportivilor români în ultima noapte de competiție

Trei finale (cu patru sportivi implicați) și un sportiv în postura de primă rezervă în ultimul act de la 200 m spate masculin. Aceasta va fi prezența delegației României în ziua a șasea (ultima), sesiunea de seară, la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima.

Programul sportivilor tricolori în această noapte la Videna Aquatic Center de la Lima este următorul:

2:02 – finala 100 m liber masculin – David Popovici și Patrick Sebastian Dinu;

2:18 – finala 200 m spate masculin – Alexandru Constantinescu – prima rezervă;

2:47 – 1.500 m liber masculin – Vlad Stancu;

3:17 – finala 50 m liber feminin – Bianca Costea.

Bilanţul României la Mondialele de juniori este până acum de cinci medalii (2-2-1)

* medaliile de aur au fost cucerite în proba de ştafetă masculină 4x100 m liber (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma, Patrick Sebastian Dinu) şi prin David Popovici (200 m liber)

* argintul a fost obţinut de Vlad Stancu (400 m liber) şi de ştafeta combinată 4x100 m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Rebecca Diaconescu, Bianca Costea)

* bronzul a fost adus de Vlad Stancu (800 m liber)

VIDEO Camelia Potec, la Pro Arena

David Popovici și strategia "cărămizilor"

David Popovici a anticipat evoluția concludentă de la CM din Lima, transmis în România de VOYO.

“Pentru această competiţie, la fel ca la majoritatea altor întreceri, nu mi-am propus ceva anume. Obiectivele sunt să mă distrez, să mă bucur, să înot repede şi să profit la maxim de atmosfera minunată. Nu se întâmplă adesea să mă gândesc la trecut, dar mă gândesc mereu la viitor. Viitorul este imaginaţie.

Viitorul trebuie abordat pas cu pas, cărămidă cu cărămidă. Sunt multe aspecte tehnice care necesită atenţia noastră şi este mult de muncă. Ocazional putem face ceva foarte frumos. Doborârea unui record mondial este cool, dar potenţialul de a fi mai rapid nu are limite.

Deci de ce ne-am pune o limită nouă înşine când ştim că putem realiza mai multe? Cred că am făcut tot ceea ce mi-am dorit ca înotător la juniori, dar să vedem ce voi putea face la Lima şi poate voi putea surprinde săptămâna aceasta”, spunea Popovici, cu o zi înaintea debutului CM de la Lima. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!