Romania si Moldova, sub acelasi steag la Tokyo? Cine cere ca sportivii sa defileze cu un singur drapel la deschiderea JO 2020

Romania si Moldova, sub acelasi steag la Tokyo? Cine cere ca sportivii sa defileze cu un singur drapel la deschiderea JO 2020

Apelul a fost facut in ziua in care Ivan Patzaichin, cel mai titrat canotor roman din toate timpurile, a implinit 70 de ani.

Cu ocazia sarbatoririi a 70 de ani de la nasterea lui Ivan Patzaichin, suporterii dinamovisti din Peluza Catalin Hildan au transmis un mesaj public catre Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si Comitetul National Olimpic si Sportiv din Republica Moldova, pentru ca delegatiile formate din sportivii de pe cele doua maluri ale Prutului sa participe impreuna, sub acelasi drapel, la ceremonia de deschidere a JO de la Tokyo din 2020, dar, la final, fiecare tara sa isi ia medaliile cucerite de sportivii sai.

APELUL GALERIEI DINAMOVISTE: 

„Romania si Moldova IMPREUNA la Jocurile Olimpice de la Tokio - 2020

Pe 26 noiembrie 1949 se nastea prin mila lui Dumnezeu, la Mila 23, jud. Tulcea, cel mai mare canoist pe care l-a cunoscut omenirea, stapanul apelor, Ivan Patzaichin. Sportivul dinamovist este campion olimpic la 4 editii ale JO (1968, 1972, 1980 si 1984). 

Astazi, cand maestrul implineste 70 de ani, astazi, cand ne apropiem de sarbatorirea a 101 de la Marea Unire, suporterii lui Dinamo, alaturi de toti iubitorii sportului, doresc sa-i ofere lui Ivan, sportului romanesc si natiei romane, un cadou istoric: Apelul nostru catre Comitetul Olimpic Roman si catre Comitetul National Olimpic si Sportiv din Republica Moldova pentru a face toate demersurile necesare pentru ca cele doua delegatii olimpice sa participe impreuna la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokio, pe 24 iulie 2020, sub un singur drapel. Este un apel pe care il lansam catre toate institutiile de presa din Romania si din Moldova.

Acesta este cel mai mediatizat eveniment mondial si dorim sa folosim ocazia pentru a transmite lumii intregi ca fratii de pe cele doua maluri ale Prutului vorbesc aceeasi limba si se inchina aceluiasi Tricolor. Doua delegatii intr-una singura, sub un singur drapel, Rosu, Galben si Albastru. Fiecare delegatie isi va lua acasa medaliile cucerite. Aceste trofee, si speram sa fie cat mai multe, ar intra in palmaresul Statului pe care sportivii il reprezinta.

Exista precedent in privinta aceasta. Alte state despartite din ratiuni politice au participat impreuna la JO. Cele doua Germanii sau cele doua Corei au reusit acest lucru. Si au facut-o pe fondul unor mari tensiuni. Cu atat mai mult trebuie sa reusim noi.

(...)

Un neam care s-a trezit dintr-o data cu tara franta in doua. Dar care a gasit puterea sa se ridice, sa stranga din dinti si sa mearga mai departe pentru a-si vedea visul implinit: Cununa de Lauri a Unirii.

In 2020 numarul medaliilor va conta mai putin. Sportivii nostri se vor intoarce de acolo cu cel mai stralucitor trofeu: Declaratia in fata lumii ca suntem un singur neam. Malurile Prutului vor fi atunci mai apropiate ca niciodata”. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ploile au făcut prăpăd în toată țara. Bilanțul ciclonului din Marea Neagră care a lovit România
BRAT
Modifică setările cookies