Inotatorul Robert Glinta este primul roman calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Inotatorul Robert Glinta este primul roman calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Glinta a indeplinit baremul de calificare la JO 2020, in weekendul trecut, la un concurs din China.

Inotatorul roman Robert Glinta (22 de ani) a cucerit a doua medalie la prima etapa a FINA Champions Swim Series, circuitul cu premii de 3 milioane de dolari al Federatiei Internationale de Natatie. Dupa bronzul de sambata de la 100 m spate, care i-a adus calificarea la JO 2020, el s-a clasat pe locul 2 la 50 m spate, proba desfasurata duminica. Pentru cele doua medalii, Glinta va incasa premii de 14.000 de dolari (6.000 pentru bronz si 8.000 pentru argint).

„Sportivul roman Robert Glinta s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor! Inotatorul in varsta de 22 de ani a realizat sambata, 27 aprilie 2019, baremul olimpic in proba de 100 m spate in cadrul unui concurs de la Guangzhou (China). Contand pentru prima etapa din cadrul circuitului FINA Champions Swim Series, intrecerea a avut un format inedit: la cele 14 probe individuale au fost invitati cate patru inotatori de top mondial, care au fost medaliati la cele mai importante intreceri din lume”, a anuntat site-ul oficial al Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern.

Robert Glinta (22 ani) este nascut la Pitesti si este legitimat la CS Dinamo, fiind pregatit de antrenorul Silviu Anastase. El a fost singurul inotator roman care a ajuns in faza finalelor la Jocurile Olimpice de vara din 2016 de la Rio de Janeiro, clasandu-se pe locul 8, in proba de 100m spate, si pe locul 18, in proba de 200m spate.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ce aduce EURO 2020 în economia României. Estimările sumelor cheltuite de cei 25.000 de suporteri
BRAT
Modifică setările cookies