Presedintele COSR a facut anuntul oficial! Ce se va intampla cu sportivii romani calificati la JO 2020 dupa amanarea cu un an 

Jocurile Olimpice Mihai Covaliu Sporturi Presedintele COSR a facut anuntul oficial! Ce se va intampla cu sportivii romani calificati la JO 2020 dupa amanarea cu un an
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Martie 2020, 21:35
Data actualizarii: Marti 24 Martie 2020, 21:36

Jocurile Olimpice s-au amanat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. 

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu, a vorbit la Digi Sport despre situatia sportivilor romani calificati la Jocurile Olimpice. 

"Asta e sigur, chiar presedintele Thomas Bach a spus ca cei care au dobandit dreptul de a participa la aceste Jocuri Olimpice, il pastreaza pana in momentul cand Jocurile Olimpice vor fi organizate. Ceilalti, in curs de calificare, vor trebui sa se impuna intr-un nou criteriu de calificare. Ei isi facusera un plan, mai erau trei luni pana la Jocurile Olimpice, si acum se lucreaza la un sistem prin care CIO consulta fiecare federatie pentru a gasi cea mai buna varianta pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

Totul trebuie recalculat, regandit. Eu ma bucur ca aceasta decizie de amanare a Jocurilor Olimpice a venit foarte repede. Presedintele CIO, Thomas Bach, dadea asigurari saptamana trecuta ca Jocurile vor avea loc, dar lucrurile au evoluat foarte repede. Este o decizie corecta. De acum incolo, fiecare trebuie sa-si regandeasca strategia. Nu e nimic de facut, decat sa mergem inainte.

Nu numai japonezii vor avea probleme financiare. Se prabusesc economii, companii, multe tari vor avea de suferit dupa aceasta criza", a declarat Mihai Covaliu la Digi Sport. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!