GALERIE FOTO Pe ce loc a încheiat la Mondialele de scrimă fiul lui Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român

vlad covaliu Campionatele mondiale de scrima Catinca Dumitru Mihai Covaliu Radu Nitu Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 02 Aprilie 2023, 10:26
Data actualizarii: Duminica 02 Aprilie 2023, 10:27

Vlad Covaliu a concurat în proba individuală masculină de sabie la competiția de la Plovdiv, în Bulgaria.

Sportivul român Vlad Covaliu s-a clasat pe locul 10 în proba individuală masculină de sabie a juniorilor, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Plovdiv (Bulgaria).

Rezultatele juniorilor români la Campionatele Mondiale de la Plovdiv

Covaliu a fost învins în optimi de italianul Marco Mastrullo, cu 15-9, în timp ce Radu Niţu, care a ocupat locul 11, a fost întrecut în aceeaşi fază de americanul Colin Heathcock, cu 15-11.

Casian Cîdu a ocupat locul 37, iar Mihnea Enache a încheiat pe 86.

Heathcock a cucerit aurul, după ce l-a învins în finală pe japonezul Mao Kokubo, cu 15-12, medaliile de bronz revenind italianului Emanuele Nardella şi japonezului Shido Tsumori.

Rezultatele junioarelor din România la Mondialele din Bulgaria

În proba de sabie a junioarelor, Catinca Dumitru s-a clasat pe locul 21, Ilinca Pantiş pe 33, Alexandra Mitruş pe 63, iar Anastasia Fusea pe 80.

Aurul a fost obţinut de americanca Magda Skarbonkiewicz, după 15-11 în finala cu japoneza Yuina Kaneko, în timp ce medaliile de bronz au fost adjudecate de turcoaica Nisanur Erbil şi maghiara Anna Spiesz.

La Mondialele din 2022 de la Dubai, România a obţinut o singură medalie, de argint, prin echipa de sabie juniori (Mihnea Enache, Casian Cîdu, Radu Niţu şi Marco Şovar) şi un loc cinci cu echipa feminină de spadă junioare, informează Agerpres.

Foto: Federația Română de Scrimă

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!