Amalia Covaliu Anastasia Fusea Europenele de cadeti scrima Sporturi

GALERIE FOTO Viitorul sună excelent în scrimă! Amalia Covaliu, argint  - Anastasia Fusea, bronz, la sabie, în cadrul Europenelor de cadeți

Amalia Covaliu a devenit vicecampioană europeană la sabie, iar Anastasia Fusea e medaliată cu bronz la întrecerea continentală a cadetelor. Amalia a fost întrecută în finală de unguroaica Emese Domonkos cu 15-10.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 11:13
Data actualizarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 11:30
Din articol

România a obţinut două medalii, argint şi bronz, în proba feminină de sabie a cadetelor, marţi, la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia).

Pe urmele tatălui

Amalia Covaliu, fiica marelui campion Mihai Covaliu, a cucerit argintul, după ce a fost învinsă în finală de maghiara Emese Domonkos cu 15-10.

Anastasia Fusea, întrecută în semifinale de aceeaşi Emese Domonkos, cu 15-11, s-a ales cu o medalie de bronz. Un alt bronz a fost obţinut de franţuzoaica Aurore Patrice, învinsă în penultimul act de Amalia Covaliu cu 15-13.

Rosemarie Benciu s-a clasat pe locul 6 în această probă, iar Alexandra Mitruş a încheiat pe 14.

În proba de spadă a cadeţilor, David Pădureanu a reuşit cea mai bună clasare dintre români, locul 37, Andrei Tudor Aparaschiţei a încheiat pe 58, George Petrache pe 66, iar Luca Iliuţă pe 100.

La floretă cadete, Enya Male a ocupat locul 46, Ingrid Miti Bikfalvi s-a clasat pe 48, iar Alexandra Adoch pe 57.

România participă cu o delegaţie de 42 sportivi, înscrişi la toate armele, la ediţia 2023 a Campionatelor Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia), prevăzute între 21 şi 28 februarie.

La Europenele de cadeţi din 2022, de la Novi Sad, România a cucerit o medalie de argint pe echipe la sabie feminin şi două medalii de bronz, prin Maria Alexe la sabie individual şi echipa masculină de sabie. La juniori, echipa feminină de floretă a cucerit aurul, Radu Niţu a fost medaliat cu argint la sabie individual, iar Karina Vasile, cu bronz la floretă individual.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!