VIDEO EXCLUSIV Un nou caz de dopaj zguduie sportul românesc! Reacția Anei Maria Brânză, după ce o scrimeră a fost depistată pozitiv

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 18:42
Data actualizarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 18:59

După Simona Halep, un nou caz de dopaj zguduie din temelii sportulul românesc.

Maria Boldor, medaliată cu bronz la Mondialul de scrimă, a fost testata pozitiv cu ostarină după un control făcut în noiembrie. Deși și-a anunțat susținerea pentru sportivă, CSA Steaua a anuțat că va suspenda contractul cu floretista până la „până la soluţionarea finală a cazului”.

Ana Maria Brânză speră ca a două probă să fie negativă

Maria Boldor a fost suspendata provizoriu pentru aceeași substanță folosită și de Lucian Bute.

„Eu spuneam că nu știu dacă s-a inventat substanța care să te facă să gândești mai repde decât adversarul tău.

Acum sperăm ca proba B să fie negativă și să fie doar așa, o sperietură, dar se pare că, na, se aude din ce în ce mai des despre astfel de cazuri.

Din ce am văzut și citit până acum, ea a fost testată în afara competiției”, a spus Ana Maria Brânză la PRO ARENA, în emisiunea „Ora exactă în sport”.

Al doilea caz de dopaj în familia Boldor

Nu este primul caz de dopaj în familia Boldor. Ana Alexandra Boldor (CSU Politehnica Timişoara), sora Mariei, a fost testată pozitiv la cocaină, pe 21 mai anul trecut, conform Agenţiei Naţionale Anti-Doping, şi a primit o suspendare de patru ani.

Maria Boldor, 26 ani, de la CSA Steaua, a fost desemnată cea mai bună sportivă a Federaţiei Române de Scrimă în 2022 pentru medalia de bronz cucerită la floretă individual cu prilejul Mondialelor de la Cairo, dar din cauza unei accidentări nu a putut participa la festivitate.

Maria Boldor a câştigat Cupa României la floretă pe 8 noiembrie, după ce a învins-o în finală pe Mălina Călugăreanu (CSA Steaua), cu 15-11, în Sala „Ana Pascu” din Bucureşti.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!