FOTO ȘI VIDEO Medalie pentru România la Campionatele Mondiale de Scrimă! Vlad Covaliu și compania au făcut un concurs mare

Campionatele mondiale de scrima Casian Cîdu Mihnea Enache Radu Nitu vlad covaliu Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 04 Aprilie 2023, 08:26
Data actualizarii: Marti 04 Aprilie 2023, 08:27

Echipa compusă din Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache şi Radu Niţu a luat bronzul la Plovdiv.

Echipa masculină de sabie juniori a României a cucerit medaliile de bronz, luni, la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Plovdiv (Bulgaria).

Echipa compusă din Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache şi Radu Niţu a învins în meciul decisiv, pentru bronz, formaţia Uzbekistanului, cu scorul de 45-30.

Parcursul României la Mondialele de la Plovdiv din Bulgaria

Tricolorii au debutat direct în turul secund, învingând Cehia cu 45-33, apoi au trecut de Coreea de Sud cu 45-34, în optimi, au învins în sferturi Spania cu 45-43, dar au pierdut semifinala cu SUA, scor 41-45. 

În proba de sabie a junioarelor, România (Amalia Covaliu, Catinca Dumitru, Alexandra Mitruş, Ilinca Pantiş) s-a clasat pe locul 12.

În primul tur, România a învins Grecia cu 45-31, dar a fost întrecută de Bulgaria în optimi, cu 45-21. În turneul pentru locurile 9-16, România a debutat cu o victorie, 45-33 cu Mexic, apoi a fost învinsă de Coreea de Sud cu 45-34, pierzând şi duelul pentru locurile 11-12 cu Ucraina, 40-45.

38 de sportivi din țara noastră participă la Mondialele de juniori

România participă cu o delegaţi de 38 de sportivi la Mondialele de cadeţi şi juniori, având ca obiectiv o clasare pe locurile 5-6.

La Mondialele din 2022 de la Dubai, România a obţinut o singură medalie, de argint, prin echipa de sabie juniori (Mihnea Enache, Casian Cîdu, Radu Niţu şi Marco Şovar) şi un loc cinci cu echipa feminină de spadă junioare, informează Agerpres.

Foto și video: Federația Română de Scrimă

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!