Michael Jordan baschet donatie rasism Sporturi

Michael Jordan isi striga furia! "Nu mai putem accepta asa ceva! Trebuie sa ne uitam in oglinda!"

Michael Jordan s-a implicat in cel mai mediatizat subiect al ultimelor saptamani. 
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 Iunie 2020, 22:27
Data actualizarii: Duminica 07 Iunie 2020, 22:41

Recent, el a anuntat ca va face o donatie de 100 de milioane de dolari pentru a sprijini lupta pentru egalitatea intre rase. 

Ulterior, intr-un interviu pentru Charlotte Observer, fostul baschetbalist si-a exprimat revolta fata de abuzurile rasiale cu care se confrunta lumea.

"Rasismul a luat amploare, iar unele grupuri accepta acest lucru. Ar trebui sa invatam inca din copilarie ca astfel de abuzuri nu sunt tolerabile. Educatia reprezinta un element esential din perspectiva schimbarii sociale. Afro-americanii au fost batuti de-a lungul multor ani. Nu mai putem accepta asa ceva! 

Este un punct de cotitura si trebuie sa actionam ferm. Nu este vorba doar de donatii. Cu totii trebuie sa ne uitam in oglinda, este un prim pas extrem de important. Doar pentru ca o persoana s-a nascut in suburbii nu inseamna ca trebuie considerata inferioara. Nu trebuie sa te consideri superior doar pentru ca ai beneficiat de mai multe avantaje decat ceilalti. Este vorba despre educatie intr-un procentaj de 110%. 

Intentia mea n-a fost doar sa semnez niste cecuri. Imi doresc ca suma donată ss fie utilizata cu folos", a declarat Michael Jordan

Reamintim ca Michael Jordan a donat 100 milioane de dolari pentru combaterea rasismului. Banii vor fi impartiti intre mai multe asociatii. 

Modifică setările cookies