Campionatul National de Raliuri Raliul Brașovului Sebastian Barbu Simone Tempestini titi aur Sporturi

Luptă finală în Campionatul Național de Raliuri: Simone Tempestini, aproape de al șaptelea titlu!

Pilotul are nevoie de o clasare în Top 5 la Raliul Brașovului pentru a deveni din nou campion.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 11:36
Data actualizarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 11:43

Ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano va decide și numele campionului pentru sezonul 2022, Simone Tempestini fiind și de această dată favorit să câștige. 

Duel palpitant Simone Tempestini - Sebastian Barbu

Sixtuplul campion are nevoie de o clasare în Top 5 la Raliul Brașovului pentru a fi sigur că își adjudecă titlul cu numărul 7 din ultimii 8 ani, în timp ce Sebastian Barbu are nevoie de o victorie și totodată să spere că pilotul clujean nu va va avea o evoluție bună.

După ce în 2019 a avut lupta decisivă tot la Brașov, atunci când l-a avut ca rival pe Vali Porcișteanu, Simone Tempestini poate obține un nou titlu în orașul de sub Tâmpa, de data aceasta adversar direct fiind Sebastian Barbu. 

Tempestini, pe urmele recordului lui Titi Aur

În vârstă de 28 de ani, Tempestini a câștigat 6 titluri în ultimele 7 sezoane, iar cu un nou succes de această dată s-ar apropia la un singur titlu de recordul absolut al legendarului Titi Aur.

Traseul de concurs al etapei finale din campionat s-a mutat acum pe macadam după ce în ultimii ani s-a desfășurat pe asfalt, iar primele probe vor debuta astăzi la ora 13:00. 

Ultima ediție desfășurată tot pe macadam a fost câștigată în 2019 de același Tempestini, care deține, de altfel, și recordul de victorii la Brașov, 7.

Toate informațiile despre Raliul Brașovului

Un total de 72 de echipaje s-au înscris la etapa care trage cortina peste sezonul 2022 în Campionatul Național de Raliuri Betano. 

Pe lângă titlul absolut, Tempestini își poate asigura la Brașov și primul titlu dedicat campionatului pe macadam.

Un total de 10 modele cu configurație Rally2/R5 de ultimă generație se vor afla la startul probelor speciale, printre piloții înscriși numărându-se de cvadruplul campion absolut al Bulgariei, Miroslav Angelov.

Cu un total de 10 probe speciale pe o lungime de 119 kilometri, Raliul Brașovului se va încheia cu power stage-ul din Bran, programat sâmbătă la ora 16:00.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!