Justin Ress campion descalificat Hunter Armstrong robert glinta Sporturi

Justin Ress a fost descalificat în finala de la 50 m spate. Reacția campionului, îndreptată către colegul său de lot

Moment rar întâlnit într-o finală a Mondialelor de natație. La Budapesta, un american a fost campion la 50 m spate doar pentru un minut. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 25 Iunie 2022, 21:15
Data actualizarii: Sambata 25 Iunie 2022, 21:49

Cursa a fost una cu un deznodământ rar întâlnit la un asemenea nivel. Americanul Justin Ress a încheiat primul, dar în urma arbitrajului-video, oficialii l-au descalificat pe câștigătorul care era deja la interviul obișnuit de după finală. 

Justin Ress a fost descalificat. Reacția campionului Hunter Armstrong

Hunter Armstrong, câștigătorul cursei după ce Justin Ress a fost descalificat, a vorbit în termeni laudativi despre colegul și prietenul său din lotul Statelor Unite. "Sunt mândru de Justin, a fost o cursă formidabilă, am fost separați doar de două sutimi de secundă. Aș fi fost mulțumit cu locul secund decât să-l descalifice pe el și să cuceresc titlul mondial în urma unei de decizii. Justin e un sportiv uriaș, un talent incredibil. E dezamăgitor că a pierdut în așa stil medalia", a declarat Hunter Armstrong. 

Ress a fost descalificat pentru că a terminat cursa cu tot corpul scufundat, ceea ce contravine regulamentului Federației Internaționale de Natație. 

Robert Glință, pe 4 în finala în care Justin Ress a fost descalificat

Robert Glință, care a luat startul în finală de pe culoarul al 7-lea, s-a clasat iniţial pe locul al cincilea, însă a profitat de descalificarea principalului favorit, americanul Justin Ress.

România a cucerit două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta, ambele prin tânărul David Popovici (17 ani), un alt reprezentant al CS Dinamo, care s-a impus la 100 m liber şi 200 m liber.

Clasamentul final la 50 m spate masculin

1. Hunter Armstrong (SUA) 24.14

2. Ksawery Masiuk (Polonia) 24.49

3. Thomas Ceccon (Italia) 24.51

4. Robert Glinţă (România) 24.57

4. Apostolos Christou (Grecia) 24.57

6. Ole Braunschweig (Germania) 24.66

7. Isaac Alan Cooper (Australia) 24.76

Justin Ress (SUA) - descalificat

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!