FOTO ȘI VIDEO David Popovici s-a întors în România! Primele declarații + ce spune despre întâlnirea cu Nicolae Ciucă

David Popovici (17 ani) s-a întors în România după ce a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta. Evenimentul a putut fi urmărit  în direct pe PRO Arena, de la ora 21:00.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Iunie 2022, 22:06
Data actualizarii: Duminica 26 Iunie 2022, 22:06

UPDATE: „Nu știu dacă sportul va avea o imagine mai bună și mai puternică, dar pot sper că valul pe care l-am creat acum și pe care continui să-l creez va aduce reacții pozitive și va aduce sportul să progreseze în țara asta, are nevoie de o mică resuscitare. 

Nu știu ce o să-i cer (n.r. - lui Nicolae Ciucă), voi vedea cum mă simt mâine. Abia aștept să văd cum am reușit să schimb acest sport și sper ca în acest proces să fi inspirat cât mai mulți oameni să aibă o viață mai sănătoasă, ăsta este unul dintre obiectivele mele personale”, a spus David Popovici.

UPDATE: David Popovici, primele declarații după revenirea în România: Trebuie să recunosc, nu sunt obișnuit cu atât de multă lume și atât de multă atenție.

Vreau să le mulțumesc celor care au crezut în mine, celor care mă susțin și m-au susținut și vreau să le mulțumesc românilor care m-au urmărit la Budapesta și în fața ecranelor. Sunt chiar onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine, sincer! Mulțumesc!”, a declarat David Popovici.

UPDATE: David Popovici a ajuns în România! Dublul campion mondial a fost întâmpinat de Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și de Mihai Covaliu, președintele COSR.


Dublul campion mondial va fi prezent alături de antrenorii săi și de Robert Glință, care a obținut a patra poziție la 50 m spate.

David Popovici este primul înotător după 49 de ani care câștigă două titluri mondiale la aceeași ediție a Campionatului Mondial.

David Popovici așteptat de Eduard Novak

Înotătorul român va fi așteptat de ministrul sportului, Eduard Novak, la Salon Oficial al Aeroportului "Henri Coandă", potrivit unei informări de presă.

Întoarcerea lui David Popovici va putea fi urmărită integral pe PRO Arena, duminică, 26 iunie, de la ora 21:00.

David Popovici, campion mondial la 100 de metri liber

David Popovici a câștigat finala de la 100 m liber cu timpul de 47,58, după ce și-a valorificat la maximum finișul devastator. 

Pe locul secund s-a situat francezul Maxime Grousset, care a blocat cronometrul la 47,64, în timp ce locul al treilea i-a revenit canadianului Joshua Liendo Edwards, cu un rezultat de 47,71

România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). 

Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!