Camelia Potec a reacționat după retragerea campionului Robert Glință

robert glinta Camelia Potec camelia potec - robert glinta inot robert glinta retragere Sporturi
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 18 Ianuarie 2023, 13:12
Data actualizarii: Miercuri 18 Ianuarie 2023, 13:53
Înotătorul român Robert Glinţă, multiplu medaliat european şi mondial, a postat marţi un mesaj pe contul său de Facebook în care și-a anunțat retragerea din activitate la doar 25 de ani.

Robert Glinţă, campion european în bazin olimpic la 100 m spate (2020), vicecampion mondial la 100 m spate în bazin scurt (2021), şi-a motivat retragerea prin faptul că şi-a epuizat resursele şi vrea să aibă grijă de propria sănătate: ''Resursele sunt epuizate şi este timpul să mă adresez şi să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoţională şi spirituală, căci sunt doar o altă fiinţă umană până la urmă. A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competiţional''.

Reacția Cameliei Potec după retragerea lui Robert Glință

Camelia Potec, șefa FRNPM, a comentat retragerea lui Glință într-un context mai larg. Campioana olimpică de la Atena (200 m liber) a făcut referire la o fotografie care a circulat pe rețelele de socializare, poză care reflecta accidentarea campionului tricolor.

  • Camelia Potec

"Acele imagini care au apărut pe internet, chiar dacă la Melbourne piciorul nu a arătat așa cum ar fi trebuit, însă arăta mult mai bine decât imaginile pe care le-ați văzut, dar cu siguranță că arăta așa acum două luni înainte sau cum arăta acum la Mellbourne, acum diferența la o astfel de accidentare nu trece peste noapte. 

Dacă cu siguranță piciorul arăta așa și la Melbourne cu siguranță că nu ar fi făcut deplasarea, dar din păcate era - să zic așa - arăta bine la exterior, dar la interior nu a fost refăcut. De aceea am fost de acord cu retragerea din concurs la proba de 50 de metri spate, după ce ne-a spus că a avut dureri foarte mari la simplu spate, plus timpul înregistrat acolo.

În niciun caz atunci nu a fost vorba de retrage, în niciun caz atunci nu a fost vorba că-și dorește să se oprească din activitatea sportivă. Probabil că l-a afectat mult perioada de recuperare și reîntoarcerea în bazin, și l-au făcut să se gândească mai bine dacă mai poate sau nu să continue la acest nivel. Nu este o decizie deloc ușoară, cred că dă dovadă de foarte multă maturitate pentru că se retrage cu doar un an înainte de JO de la Paris, dar acum este decizia proprie. Noi știam, am fost contactați și noi înainte, și nu era normal să comunicăm noi înaintea lui. Robert a fost mereu un sportiv profesionist și a știut mereu ce se întâmplă și ce face fiecare dintre noi și a anunțat pe toată lumea, pe cei de la Dinamo, pe noi la federație și automat și la COSR", a declarat Camelia Potec, potrivit Sport Total FM.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!