Vitali Klitschko razboi The Telegraph Vladimir Putin Wladimir Klitschko Sporturi

VIDEO Ferea, Putin! Fostul mare boxer Vitali Klitschko, în prezent primar al Kievului, se pregătește de războiul cu Rusia

Ucraineanul a fost campion mondial la categoria grea, pe care a dominat-o alături de fratele său mai mic Wladimir.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 02 Ianuarie 2022, 13:28
Data actualizarii: Duminica 02 Ianuarie 2022, 13:41

Vitali Klitschko (50 de ani), fostul campion mondial la box la categoria grea, ocupă în prezent funcția de primar al Kievului, capitala Ucrainei.

În contextul recentelor tensiuni dintre Ucraina și Rusia, care a trimis forțe armate la graniță și amenință cu invazia, Klitschko a început pregătirea militară alături de cei 100.000 de rezerviști din țară.

Klitschko în The Telegraph: ”Putin, o cangrenă pentru Europa”

Sportivul devenit politician a vorbit în The Telegraph despre liderul rus Vladimir Putin, pe care l-a numit o ”cangrenă” pentru Europa, și despre pregătirile de război.

”Mulți dintre noi am făcut armata și acele calități trebuie aduse din nou la suprafață. Cred că o astfel de pregătire este esențială pentru oficialii de înalt nivel ai unei țări (n.r. - Ucraina) care se află în război de aproape opt ani”, a declarat Klitschko pentru publicația britanică.

Multiplu campion WBO și WBC, boxerul de 2,03 metri a fost ales primar al Kievului în 2014.

Împreună cu fratele său mai mic Wladimir, a dominat categoria grea în perioada 2006-2015, cunoscută drept ”Era Klitschko”.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!