A lăsat sportul pentru politică! Manny Pacquiao și-a anunțat retragerea din box

Box Manny Pacquiao Box
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Septembrie 2021, 13:40
Data actualizarii: Miercuri 29 Septembrie 2021, 13:45

Manny Pacquiao se retrage din box, la 42 de ani.

Celebrul boxer Manny Pacquiao, candidat la viitoarele alegeri prezidenţiale din Filipine, a decis să pună capăt activităţii sale sportive la vârsta de 42 de ani, informează cotidianul L'Equipe.

Campion mondial la opt categorii diferite de greutate, Pacquiao şi-a anunţat retragerea prin intermediul unei înregistrări video pe care a postat-o miercuri pe reţelele de socializare.

Decizia boxerului vine la zece zile după anunţul oficial al candidaturii sale la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Filipine, programate în mai 2022.

Micul pugilist filipinez (1,66 m) a debutat ca profesionist în 1995 şi a reuşit să-şi construiască treptat o carieră impresionantă, devenind un star internaţional.

În 1998, el a cucerit primul său titlu de campion mondial WBC la categoria muscă (50,8 kg). "Pac-Man" a luptat ulterior şi pentru alte titluri mondiale, la diferite categorii, până a ajuns să câştige inclusiv centura WBC la super-welter (69,9 kg).

Cea mai mediatizată luptă a sa rămâne cea disputată în 2015 împotriva unei alte legende a boxului, americanul Floyd Mayweather Jr. Anunţat drept "meciul secolului", duelul dintre cei doi a fost câştigat la puncte de Mayweather, dar din punct de vedere financiar ambii pugilişti au fost învingători.

În 2010, Manny Pacquiao a intrat în politică, fiind ales deputat în ţara sa. El a devenit ulterior senator, în 2016, iar luna aceasta şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte. Foarte popular în Filipine, Pacquiao este renumit pentru generozitatea sa şi este văzut drept un model în privinţa drumului către succes. AGERPRES

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!