Sporturi

Fără România, dar cu jucători de la Dinamo și Steaua! Azi începe Europeanul de handbal masculin

Competiția se desfășoară în Ungaria și Slovacia, iar maghiarii debutează pe ”New Budapest Arena”, cea mai mare sală de handbal din Europa.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 14:20
Data actualizarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 14:26

Campionatul European de handbal masculin începe astăzi, la competiția desfășurată în Ungaria și Slovacia între 13 și 30 ianuarie participând 24 de echipe naționale.

Echipa României lipsește de la acest turneu final după ce handbaliștii ”tricolori” au terminat pe ultimul loc într-o grupă de calificare cu Suedia, Muntenegru și Kosovo.

Șapte jucători din Liga Zimbrilor sunt prezenți la Euro 2022

În schimb, Liga Zimbrilor va fi reprezentată la EHF EURO 2022 de mai mulți jucători: Aleksandar Glendza (Muntenegru / HC Buzău), Stefan Vujovic (Muntenegru / CS Minaur Baia Mare), Nemanja Grbovic (Muntenegru / Steaua București), Goran Krstevski (Macedonia de Nord / CSM Focșani), Anton Terekhov (Ucraina, CS Minaur Baia Mare), Tomas Cip (Cehia / CS Minaur Baia Mare), Eduardo Gurbindo (Spania / Dinamo București).

Primul meci al gazdelor maghiare de la Euro, Ungaria - Olanda, se joacă în această seară, pe ”New Budapest Arena”, cea mai nouă și mai mare sală de handbal din Europa, cu o capacitate de peste 20.000 de locuri.

Componența grupelor EHF EURO 2022 

Grupa A

Danemarca

Muntenegru

Macedonia de Nord

Slovenia

Grupa B

Ungaria

Islanda

Olanda

Portugalia

Grupa C

Croația

Franța

Serbia

Ucraina

Grupa D

Austria

Belarus

Germania

Polonia

Grupa E

Bosnia și Herțegovina

Cehia

Spania

Suedia

Grupa F

Lituania

Norvegia

Rusia

Slovacia

Modifică setările cookies