robert glinta Campionatul Mondial de natatie david popovici finalist la budapesta inot Sporturi

De necrezut! Robert Glință, reacție fără echivoc cu privire la sportul de performanță. „Mă târăsc pe coate pentru asta”

Robert Glință a încheiat pe locul 5 în finala 50 m spate, la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Iulie 2022, 20:48
Data actualizarii: Duminica 03 Iulie 2022, 20:54

Finalistul de la Mondialele de înot a vorbit deschis despre sportul de performanță de la noi din țară. Robert Glință și-a exprimat părerea vizavi de acest subiect și a evidențiat cât de greu este ca un sportiv să aibă succes.

„Este foarte greu. La noi în ţară este foarte dificil să faci sport de performanţă. În ceea ce priveşte înotul, a trebuit să mă târăsc pe coate pentru performanţă. 

Când am ajuns în noroi împotmolit până la gât, în ciuda obstacolelor şi aşteptărilor de a mă opri acolo, am ales să nu renunţ şi să găsesc în continuare o soluţie pentru mine. 

Am ajuns să colaborez cu al şaptelea antrenor din cariera mea, mai mult de nevoie. Este foarte greu. În ţară nu există un sistem care să fie gata, să avem toate resursele pentru performanţă”, au fost cuvintele lui Robert Glință, potrivit Fanatik.

Glință, reușită pe cont propriu

Înotătorul a dezvăluit că performanțele obținute au fost în mare parte pe cont propriu, având în vedere sprijinul primit din partea celor dragi.

„Cine reuşeşte o face pe cont propriu şi cred că performanţele la care am ajuns eu sunt pur şi simplu o consecinţă a ambiţiei şi sprijinului pe care l-am avut din partea părinţilor şi a celor care au ţinut la mine cu adevărat. Tot pe cont propriu am ajuns să caut resursele necesare să ajung la cea mai bună performanţă.”, a mai completat finalistul de la Budapesta, conform sursei menționată anterior.

Modifică setările cookies