Eduard Novak david popovici natatie robert glinta Sporturi

Mama lui Robert Glință, indignată de gestul lui Eduard Novak: "Ministru obscur, total nepregătit și cu o prestație neroadă"

David Popovici și Robert Glință au revenit în România, duminică, după Campionatul Mondial de Natație.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Iunie 2022, 17:20
Data actualizarii: Marti 28 Iunie 2022, 17:25

Ambii au fost întâmpinați la scara avionului de Eduard Novak, ministrul Sportului, președintele COSR, Mihai Covaliu, și de președintele FRNMP, Camelia Potec. Ulterior, au participat la ceremonia de la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă.

Mama lui Robert Glință, indignată de gestul lui Eduard Novak

Toți cei prezenți au ținut discursuri în fața presei, iar Eduard Novak, ministrul Sportului, a vorbit doar despre David Popovici, dublul campion mondial, medaliat cu aur în probele de 200 și 100 metri liber de la Budapesta. El a fost acuzat că nu a spus nimic și despre Robert Glință, finalist în probele de 100 m spate (locul 8) și 50 m spate (locul 5).

Mama lui Robert Glință, Irina Angelica, a răspuns unei scrisori deschise a președintelui Asociației Junior Sport, Beatrice Mercado, care s-a arătat nemulțumită de atitudinea ministrului Eduard Novak față de înotătorul român.

"La atât de multe materii au picat examenul oficialii MTS în episodul acestei primiri la aeroport încât pur și simplu mă dezic de ei! Nu mă reprezintă! Ei nu sunt România și poporul român! Dumnealui, acest ministru obscur și total nepregătit (profesional, uman, diplomatic și mediatic), nu merită decât ocolit - cum ocolești chestia aia care stă în drum și te-ar putea accidenta sau murdări. Nici energia, nici timpul și nici vorbele mele nu merită irosite pentru a-i comenta prestația neroadă etalată cu acest prilej", a spus mama lui Robert Glință, Irina Angelica, în răspunsul oferit pe Facebook.

De asemenea, Beatrice Mercado spune că a primit un răspuns și de la Robert Glință, care arată astfel:

"Vreau să vă mulțumesc din suflet pentru toate cuvintele frumoase, pentru încredere și încurajare, pentru toată susținerea și sprijinul acordat! Puteți sta cât se poate de liniștită în privința mea sau susținerii mele publice, deoarece performanțele mele nu au stat și nici nu vor sta în ceea ce face sau spune lumea despre mine. 

Eu vă sunt cel mai recunoscător dvs și tuturor oamenilor care chiar își bat capul să înțeleagă că performanța nu crește în copac de pe o zi pe alta. Cu atât mai mult în România, unde nu există nimic pus de-a gata și trebuie să dai din coate pe cont propriu până ajungi abia la o mână de oameni alături de care să împarți aceeași dorință și ambiție de a construi o performanță. Vă mulțumesc încă o dată!", a fost mesajul lui Robert Glință.

Ce a spus Eduard Novak la revenirea lui David Popovici și Robert Glință în țară

Duminică, Eduard Novak i-a înmânat dublului campion mondial un trofeu şi un cec de 200.000 de euro.

"Am aşteptat un campion care ne-a făcut mândri şi am simţit într-adevăr că suntem uniţi, suntem puternici şi încă o dată s-a demonstrat, David ne-a demonstrat că sportul ne uneşte. Sportul este cel mai bun ambasador, ne face mândri că suntem români. De foarte mulţi ani n-am trăit aceste clipe şi vreau să-i mulţumesc lui David Popovici, care câteva zile a reuşit să ne motiveze, să deschidă inimile tuturor românilor. A arătat lumii întregi cât de puternici putem să fim. 

Astăzi suntem aici într-un moment istoric în care putem să sperăm să România poate să devină sportul pe care-l dorim. Guvernul a înţeles că sportul este important pentru România. A devenit o stea David Popovici a României care va fi cu siguranţă foarte mulţi ani acolo. Acesta este doar începutul. Cu siguranţă talentul nu este de ajuns. David, prin munca sa, prin disciplina sa a arătat cum trebuie să fie un sportiv profesionist. El este modelul de urmat. El va motiva toată ţara şi noi suntem îndatoraţi să construim bazine, să ajutăm acest sport. Avem un diamant în România. Noi toţi trebuie să sprijinim astfel de valori în România. Îţi mulţumesc, David, pentru că m-ai făcut să fiu mândru iarăşi de această ţară", a spus Eduard Novak.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!