david popovici campionatul european de natatie dublu campion mondial inot Popovici record mondial Sporturi

David Popovici este o "bestie" și pentru competitorii săi. Ce a spus Kristof Milak, locul doi la finala de la 100 m liber

David Popovici a fost medaliat cu aur atât la proba 100 m liber, cât și la 200 m liber.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 August 2022, 17:40
Data actualizarii: Miercuri 17 August 2022, 15:21

Tânărul înotător de doar 17 ani, dublu campion mondial, a obținut titlul de campion și la europenele de la Roma. David Popovici a fost medaliat cu aur la proba de 100 m liber și la 200 m liber. 

La prima, unde a bătut recordul mondial de cel mai rapid înotător cu 46,86 secunde, deținut până în acea clipă de Cesar Cielo Filho cu 46,91 secunde, ocupantul locului secund, Kristof Milak, a avut numai cuvinte de laudă la adresa românului.

Kristof Milak: „David e un înotător fantastic”

„Cursa a fost incredibilă, este o plăcere să înoți lângă David. E un înotător fantastic, cred că e la fel de genial la stilul liber cum sunt eu la fluture. E minunat că numele său va fi cap de listă pentru mulți, mulți ani.”, au fost cuvintele înotătorului, potrivit worldrecordacademy.org.

Ce au scris americanii despre David Popovici

"David Popovici a devenit cel mai tânăr deținător de record mondial în proba de 100 m liber după ce a blocat cronometrul la 46,86 în finala de la Roma. Tânărul de 17 ani a corectat cu cinci sutimi vechiul record care aparținea brazilianului Cielo Filho, 46,91. 

Popovici a devenit totodată primul român - băiat sau fată - campion european la 100 m liber - și al doilea medaliat din istoria României la această probă, după Norbert Trandafir - bronz în 2012. 

Plecat de pe culoarul 4, Popovici a întors al doilea la 50 metri, la două sutimi de francezul Maxime Grousset, care înotase prima lungime de bazin în 22,72. 

Tânărul român și-a demonstrat forța pe primii metri de pe a doua lungime de bazin, când a trecut în fruntea cursei", a scris celebra publicație americană Swimming World Magazine. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies