david popovici ce urmeaza pentru david popovici david popovici 400 m liber roma 2022 Sporturi

FOTO Ce urmează pentru David Popovici la Roma după aurul cucerit la 200 m liber

Condusă de Camelia Potec, delegația României a strâns două medalii la Campionatul European de natație de la Roma. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 August 2022, 21:20
Data actualizarii: Luni 15 August 2022, 22:12

După aurul şi recordul mondial de sâmbătă la 100 metri liber, Popovici s-a impus luni şi la 200 metri liber, cu timpul de 1:42.97, nou record mondial de juniori. Românul de 17 ani a condus cursa de  la un capăt la altul şi a fost urmat de elveţianul Antonio Djakovics (1.45.60) şi austriacul Felix Auboeck (1:45.89) Popovici a obţinut al treilea cel mai bun timp al probei din istorie.

David Popovici, dublu medaliat cu aur la Europenele de seniori de la Roma, va mai concura într-o singură probă până la finalul competiției găzduită de Foro Italico. 

Deja star al competiției - LEN a scris că "Roma își va aminti mereu de David" -, elevul lui Adrian Rădulescu mai poate cuceri o medalie, de această dată într-o probă de anduranță, 400 m liber. 

Ce urmează pentru David Popovici la Roma 

Miercuri dimineață Popovici va concura în preliminariile probei de 400 m liber, apoi finala e programată miercuri seara. 

Sportivul de la CS Dinamo a fost repartizat pe culoarul al treilea din prima serie din cele cinci, alături de Pit Brandenburger (Luxemburg) și Frank Aleksi (Albania). 

Recordul mondial al probei îi aparține neamțului Paul Biedermann, 3:40,07, stabilit la Campionatul Mondial de la Roma, din 2009.

Ce spune David Popovici după medalia de aur la 200 m liber

David Popovici a devenit doar al treilea înotător care coboară sub 1 minut și 43 de secunde în proba de 200 m liber, după germanul Paul Biedermann (1:42,00), în 2009, care deține și recordul mondial, și celebrul american Michael Phelps, în 2008 (1:42,96).

Tânărul sportiv român a fost extrem de aproape de a bate timpul lui Michael Phelps și recunoaște că acesta a fost primul gând după încheierea cursei, însă ulterior a subliniat că a fost cea mai bună cursă de 200 de metri din cariera sa.

"Sunt foarte satisfăcut. Nu sunt în niciun caz dezamăgit că nu am bătut timpul lui Phelps. Am un sentiment, nu prea știu cum să-l descriu... 'Ahh, încă o sutime'. Ăsta a fost primul gând.

Dar nu are nimic. Am tot timpul din lume. Phelps, când a stabilit timpul, a făcut și record mondial. Cu pași mici și ușor, ușor ne îndreptăm în direcția pe care o dorim.

Da, m-a obosit mai tare această finală, fiind a doua probă din program. M-a obosit neobișnuit de tare. Dar nu a fost cea mai grea cursă din viața mea. Cu siguranță a fost cea mai bună cursă la 200 de metri. Dar asta face parte din sport, din ceea ce facem noi. Pe podium m-am gândit la toate steagurile României din tribună, la lumea care țipa și mă aplauda", a spus David Popovici, potrivit Gsp.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!