VIDEO EXCLUSIV Răzvan Florea, despre fenomenul sportului românesc. „Nu poți construi un David Popovici în doi ani”

Fostul înotător Răzvan Florea (41 ani) a vorbit la Ora Exactă în Sport, despre reconstrucția care trebuie să aibă loc în sportul românesc.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Iunie 2022, 10:25
Data actualizarii: Luni 27 Iunie 2022, 11:37

Răzvan Florea a fost medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, din anul 2004, în proba de 200m spate. Fostul înotător a vorbit despre reconstrucția sportului românesc, după prestația incredibilă a lui David Popovici.

„Nu rămâne decât să sperăm, pentru că David a mai pus o piatră la temelia sportului românesc și sper să deschidă porțile spre o strategie mult mai bine pusă la punct, pentru că eu cred că aici suferim cel mai mult”, au fost cuvintele lui Răzvan Florea în exclusivitate la Ora Exactă în Sport.

Reușita lui Popovici, o rampă de lansare

David Popovici este dublu campion mondial, a arătat că poate și acum toată lumea vorbește la superlativ de reușitele sale. Florea este de părere că sportul românesc se poate reclădi după prestațiile uimitoare ale lui David Popovici, la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta.

„Tot timpul când sunt rezultate venim, ne pozăm, premiem, dar cel mai important este să avem o strategie corectă, de la copii, juniori, la seniori și să ne putem mândri peste 10 ani cu această strategie care a început acum, cu David Popovici.

Nu avem rezultate foarte bune la nivel internațional. Dacă vrem să avem o gândire sănătoasă, trebuie să ne gândim la 2028, 2032. Nu poți construi un David Popovici sau o Camelia Potec în doi ani. Trebuie să clădești, să aștepți, să crească și să culegi roadele peste ani de zile”, a mai spus Răzvan Florea.

David Popovici, campion mondial la 100 de metri liber

David Popovici a câștigat finala de la 100 m liber cu timpul de 47,58, după ce și-a valorificat la maximum finișul devastator. 

Pe locul secund s-a situat francezul Maxime Grousset, care a blocat cronometrul la 47,64, în timp ce locul al treilea i-a revenit canadianului Joshua Liendo Edwards, cu un rezultat de 47,71

România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). 

Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!