GALERIE FOTO Cine zicea că premierul Ciucă nu e politician? Ce declarație superfluă a făcut la Gala Sportivul Anului

Nicolae Ciuca david popovici gala sportivul anului 2022 opera nationala bucuresti Simona Radis Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 13:08
Data actualizarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 13:08

Prim-ministrul Nicolae Ciucă i-a acordat premiul pentru întreaga activitate lui Octavian Bellu. 

Joi seară, la Opera Națională București, a avut loc de decernarea premiilor pentru cele mai bune performanțe sportive ale anului 2022. La eveniment au participat sute de invitați, printre care Mihai Covaliu, președintele Comitetul Olimpic și Sportiv Român, șefi de federații, sportivi și antrenori în activitate și personalități ale sportului românesc, oficiali de club, angajați ai MTS și persoane din anturajul fenomenului sportiv.

De la eveniment nu au lipsit politicieni, precum Carol-Eduard Novak și Marius Dunca, actualul și fostul ministrul al Sportului, Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, dar și premierul Nicolae Ciucă, însoțit de un impresionat dispozitiv de gărzi de corp. Gala a fost primul eveniment de acest fel organizat de MTS, până acum premiile anuale fiind acordate de publicații sportive sau de federații sau organizații sportive în colaborare cu sponsori.    

Premierul României, declarație de politician versat

"Am venit cu mare bucurie și emoție, pentru a-i premia pe toți sportivii români. Cu gândul meu de recunoștință, cu gândul Guvernului României, pentru tot ceea ce au făcut pentru performanțele obținute în anul 2022. Desigur, vrem să ne exprimăm recunoștința pentru legendele sportului românesc, care au reușit, de-a lungul timpului, să bucure, să ne facă să fim mândri și să ne facă să sperăm că putem de fiecare dată mai mult, așa cum ei, după fiecare competiție, sunt convins că au un angajament personal prin care își propun să reușească să obțină, de fiecare dată, rezultate mai bune.  

Ca atare, doresc încă o dată să le mulțumesc, îi felicit și să îi asigur că prin tot ceea ce am gândit la nivelul Guvernului, atât prin noua strategie națională a sportului, cât și prin tot ceea ce putem să asigurăm din punct de vedere administrativ și material, să facem în așa fel încât sportul românesc să poată să performeze pe baza posibilităților sportivilor români și pe baza unor măsuri care, într-adevăr, să ajungă să stimuleze și să încurajeze tinerii. Nu numai tinerii, să încurajeze pe toți românii să facă sport", a declarat premierul, care a părăsit rapid zona destinată mass-media, când jurnaliștii au vrut să-i pună întrebări mai detaliate despre sport și despre strategia Guvernului în acest domeniu.   

Premiile acordate în cadrul Galei Sportivul Anului 2022: 

Sportivul Anului - David Popovici (înot) 

Sportiva Anului - Simona Radiş (canotaj) 

Antrenorul Anului - Antonio Colamonici (canotaj) 

Antrenoarea Anului - Mihaela Melinte (atletism) 

Sportivul anului în sport paralimpic - Alexandru Bologa (judo nevăzători) 

Sportiva anului în sport paralimpic - Camelia Ciripan (tenis de masă) 

Evenimentul anului în sport/Cea mai bună organizare a unei competiţii internaţionale în România - Campionatele Europene de înot juniori de la Otopeni 

Echipa anului (sporturi de echipă masculin) - CFR Cluj (fotbal) 

Echipa anului (sporturi de echipă feminin) - Rapid Bucureşti (handbal) 

Echipa anului (sporturi individuale masculin) - Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan (canotaj / barca de duble rame) 

Echipa anului (sporturi individuale feminin) - Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar (canotaj / barca de dublu vâsle feminin)

Premiul special al Ministerului Sportului/Legenda sportului - Octavian Bellu şi Mariana Bitang 

Tinere talente feminin - Elena Zaharia (tenis de masă) 

Tinere talente masculin - Andrei Istrate (tenis de masă)

......

David Popovici: "Mă bucur că am reuşit să inspir foarte mulţi copii prin rezultatele mele. Când m-am întors de la Mondialele de la Budapesta, am fost foarte fericit să aud că la niciun bazin din Bucureşti nu mai sunt locuri libere, pentru că cererea era prea mare în rândul copiilor care vor să facă înot. Aceasta a fost dorința mea, misiunea mea şi a noastră, să inspirăm cât mai mulţi copii, să le arătăm cât de mult pot câştiga prin practicarea sportului".

Simona Radiș: "Sper să reuşesc să o depăşesc pe doamna Elisabeta Lipă la numărul de medalii câștigate, voi munci pentru asta. Trofeul primit are formă de piramidă, care cred că reprezintă evoluţia noastră. Începem de la bază şi avem un drum greu de urcat până sus, în elita sportului. Se întâmplă uneori să urci o treaptă şi să cobori două sau să stagnezi. Dar trebuie să continui. Mă bucur că suntem toţi aici, că suntem mulţi şi puternici, iar împreună putem urca România pe cele mai înalte trepte ale performanței". 

Gică Popescu: "Eu am premiat echipa de handbal Rapid. David Popovici este sportivul numărul 1 al lumii, așa că merită și titlul de sportivul anului în România. A fost un eveniment de gală, cred că sportul românesc merită un astfel de eveniment la începutul fiecărui an. Ne bucurăm să fim alături de toți compionii noștri. Le dorim succes, le dorim să repete cel puțin performanțele din anul recent încheiat".

Foto - Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!