david popovici campionatul european Sporturi

GALERIE FOTO ”Este singur pe planeta sa”. David Popovici, elogiat de L'Equipe după a doua medalie de la Campionatul Europan

David Popovici (17 ani) a câștigat și medalia de aur la proba de 200 de metri liber, cu un timp de 1:42,97, stabilind un nou record mondial la juniori.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 August 2022, 20:22
Data actualizarii: Luni 15 August 2022, 20:23

Înotătorul român i-a impresionat din nou pe jurnaliștii din străinătate. Publicația L'Equipe a scris la superlativ despre cel poreclit ”Fenomenul”.

L'Equipe, despre David Popovici: ”Este singur pe planeta sa”

România a strâns deja două medalii de aur la Campionatele Europene de Natație de la Roma. În vârstă de 17 ani, David Popovici a urcat pe prima treaptă a podiumului la 100 m liber și la 200 m liber. 

  • David Popovici

”Este a doua medalie de aur după victoria și recordul mondial de la 100 de metri liber. Este singur pe planeta sa. Medaliat cu aur cu record mondial la 100 de metri liber, la 17 ani românul și-a dublat avansul la 200 de metr liber, luni. 

Câștigător cu un timp supersonic, de 1,42,97, a avut un avans bun în fața elvețianului Antonio Djakovic”, a scrie L'Equipe, una dintre cele mai importante publicații de sport din Franța.

David Popovici a dominat finala de la 200 m liber de la Foro Italico și a cucerit luni seara a doua medalie de aur la Roma. Timpul - 1,42,97 - e sinonim cu un nou record mondial de juniori.

În ultimul act de la 200 m liber, sportivul de la CS Dinamo a pornit de pe culoarul 4 cu mintea încărcată de visuri. Aflat într-o formă extraordinară, copilul-minune al sportului românesc a pășit apăsat pe "mal", a privit block-startul și a aruncat o privire scurtă pentru a acoperi tot culoarul pe care urma să "alunece" spre aur. Și-a propus primul loc, dar cu record mondial, pentru a-ș îndeplini un nou vis.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!