david popovici campionatul european de natatie Sporturi

GALERIE FOTO Atât de aproape! Cât i-a lipsit lui David Popovici pentru a stabili un nou record mondial la 200 de metri liber

David Popovici (17 ani) a devenit campion european la proba de 200 de metri liber, după ce a cucerit, tot la Roma, și medalia de aur la proba de 100 de metri liber.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 August 2022, 21:02
Data actualizarii: Luni 15 August 2022, 21:02

Popovici a încheiat cursa cu un timp de 1:42,97, și a fost la doar 98 de sutimi distanță de doborârea recordului mondial (performanță pe care a reușit-o la 100 de metri liber). În prezent, recordul mondial la 200 de metri este deținut de germanul Paul Biedermann, cu un timp de 1:42,00.

Sportivul român a plecat de pe culoarul favoritului, al patrulea, și a căpătat imediat un avans important față de elvețianul Antonio Djakovic, principalul contracandidat la medalia de aur. 

  • David Popovici

David Popovici a încheiat cursa cu timpul de 1.42,97, cu peste două secunde în fața ocupantului poziției secunde, a cucerit medalia de aur și a stabilit un nou record mondial la juniori.

"Roma își va aminti mereu de David Popovici"

Imediat după cursă, LEN a "ștanțat" performanța românului cu o declarație care subliniază respectul care i se acordă dublului medaliat cu aur de la Foro Italico. 

"Ce cursă de la David Popovici! A cucerit o nouă medalie de aur și a stabilit un nou record al competiției. Roma își va aminti mereu de impactul pe care l-a produs David Popovici asupra acestui campionat", au scris pe rețelele sociale cei de la Federația Europeană de Natație (LEN). 

La Roma, medalia de argint la 200 m liber i-a revenit elveţianului Antonio Djakovic, în 1:45,60, iar bronzul a fost adjudecat de austriacul Felix Auboeck, cu timpul de 1:45,89.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!